Publicitat
Cultura · 10 d'Agost de 2009. 10:24h.

No tota la culpa és d'Espanya

Salvador Sostres fa un crida contra el victimisme en el seu dietari de noces

No tota la culpa és d'Espanya

Salvador Sostres, entre el seu editor, Quim Torra, i el líder del sector crític d'Unió Joan Capdevila, durant la presentació del llibre a Martorell

L'articulista de l'Avui Salvador Sostres (Barcelona, 1975) fa una crida contra el victimisme en el seu darrer llibre, "Viatge de noces" (A Contravent), un dietari amb reflexions personals escrit durant el seu viatge de noces al voltant del món. Sostres s'arrenglera amb altres que -com David Madí, Josep Piqué, Quim Monzó o Joaquim Maria Puyal- pensen que el país no passa pel seu millor moment perquè "som pura decadència" (pàg 23).

Alhora que, durant la seva estada a Singapur, fa una crida contra el victimisme: "Hi ha molts catalans que encara, i de tot, donen la culpa a Espanya. No dic que Espanya ens hagi estat amable. Però que és Espanya al costat de l'ample mar?" (pàg. 29).

Finalment, afirma que "uns quants dies fora de Catalunya m'han servit per estar-ne encara molt segur del que ja ho estava: que cap culpa o causa del que ens passa hem de buscar-la en cap altre lloc que no sigui a casa, ni en ningú que no siguem nosaltres. Cadascú és responsable del seu destí, individiualment i col·lectivament" (pàg. 62).

En la seva opinió, "països que ho tenien molt pitjor que nosaltres" se n'han sortit perquè "no hi ha pretext ni excusa ni culpa que sigui dels altres. Voluntat i destí són una sola cosa" (pàg. 63).

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#13 Joan, BCN, 11/08/2009 - 12:04

Amb els diners que deixem als vostres pobles es cubreix tot. Pero sino, conta les escoles, ordinadors, poliesportius i subvencions que rebeu i apren a sumar reina. Ah, I tambe porten la seva merda pegada a l'espardenya quan ens visiten els pagesots

#12 Judit, Lleida, 11/08/2009 - 11:18

Home Joan (Bcn)...pensa en tots els milions que costa netejar la muntanya i platges de la merda que hi deixen els xarnegos domingueros de bcn

#11 Joan, bcn, 11/08/2009 - 10:17

A el de Sils: Cuantos millones nos habeis robado los d pueblos como el tuyo a los de Barcelona. Balanzas fiscales para Barcelona YA

#10 Martí, Manlleu, 11/08/2009 - 08:00

Tens tota la raó, Sostres. Espanya ens ha massacrat, però els catalans ens hi excusem com criatures. Avui som un poble idiotitzat, infantil, covard i mediocre que es recrea en la pròpia desgràcia per evitar posar fil a l'agulla de la independència.

#9 jaumet, bcn, 10/08/2009 - 23:21

Benvolgut Sostres: ¿una unidad de destino en lo universal? És a això al que et refereixes amb l'última frase? Ja sabíem que pertanyies al falangisme nacionalista català, però calia?