Publicitat

Crida d'actors i intel·lectuals a no participar l'1-O

"No votis"

Manifest publicat a El País

El diari El País publica aquest diumenge a doble pàgina el manifest "1-O Estafa Antidemocràtica. No participis! No votis!”, que està signat per 960 persones i institucions, i denuncia que “la convocatòria de l’1-O feta per Puigdemont i el seu Govern és una trampa per a tota la societat catalana que no podem avalar amb el nostre vot". El manifest dóna cinc arguments contra la convocatòria de l'1 d'octubre, que els signants consideren una "estafa antidemocràtica”. El tres primers punts remarquen que el referèndum “no és transparent”, “no hi ha un mínim de participació” i que “s’ha relegat i marginat a les forces de l'oposició”.

El quart punt qüestiona el ple on es van aprovar la Llei del Referèndum i la de Transitorietat Jurídica i remarca que “no busquen que el poble català decideixi lliurement i conscientment, sinò una declaració unilateral d’independència”. Finalment, el text afirma que “l’1-O és una convocatòria unilateral” i afegeix que “Puigdemont i el seu Govern diuen que actuen en nom de la majoria de la societat catalana, però les forces en que es recolzen no representen més que el 36% del cens electoral”.

El manifest està signat per personalitats com la directora de cinema Isabel Coixet, el dissenyador Javier Mariscal, els escriptors Juan Marsé, Javier Marías, Javier Cercas o Ignacio Martínez Pisón, les actrius Mònica Randall, Julieta Serrano o Rosa Maria Sardà, l'exfiscal Anticorrucpión, Carlos Jiménez Villarejo, l'advocada i presidenta del Partit Feminista, Lidia Falcón, el director de cinema, Joaquim Oristrell, els dibuixants Esteban Maroto i Nazario, o la portaveu de Recortes Cero, Núria Suárez.

El text també l’ha signat un petit grup de professionals de la resta d'Espanya que donen suport, com els escriptors Rosa Montero, Vicente Molina Foix, Vicente Verdú i Juan José Millás, el director Fernando Colomo, l'economista Juan Torres, els actors Manuel Galiana i Marisa Paredes, el músic Miguel Ríos o l'advocada Cristina Almeida.  Entre els signants també hi ha 60 organitzacions, com Federalistes d'Esquerres, Recortes Cero, Els Verds - Grup Verd, Alternativa Ciutadana Progressista (ACP), Assemblea Social de l'Esquerra de Catalunya (ASEC-ASIC), Partit Demòcrata Social Autonomista (PDSA) o Unificació Comunista d' Espanya (UCE).

Els signants es presenten com a "persones d’esquerres, de variada adscripció ideològica i de diverses cultures polítiques, que hem lluitat per les llibertats contra el franquisme, contra el terrorisme i contra la guerra, pels drets de les dones i de les minories socials, i ara contra les retallades i la corrupció, i que rebutgem les polítiques del govern de Rajoy", i criden a no participar en l'1-O, en definitiva, perquè "és l’oposat a un exercici de lliure decisió del poble de Catalunya".

113 Comentaris

Publicitat
#49 Karhu, Bcn, 19/09/2017 - 15:32

Jo llegeixo: actors accepten publicament que es celebrara el referendum i que fan campanya per la abstencio.
Esteu acceptant desde fa setmanes que es celebrara i encara no us n'adoneu

#48 Aitor, Bilbao, 19/09/2017 - 11:14

Un Oleee x tod@s ell@s!!!

#47 Cuatromillones, Barcelona decadente., 18/09/2017 - 09:35

A esta gente por lo que se puede deducir, les parece bien que se prohiba el español en los colegios pues no han aparecido hasta hoy.
Que facilmente se llama intelectual a alguien si tiene cierto poder o influencia
Algo esu algo ¡¡

#47.1 Karhu, Bcn, 19/09/2017 - 15:29

No se prohibe el castellano, se enseña igual que el resto de idiomas, es mas, mas horas. Lo que pasa que tu quieres que las mates, gimnasia, etc. Tambien se den en castellanl. Asi que porfavor, no mientas y o manipules.

#46 Robert, Girona, 18/09/2017 - 09:27

Anar a votar perquè? que hi vagin tots aquests "refugiats" ECONÒMICS que ens odien tant o més que els nostres propis politics/Institucions, com van fer a França amb el Macron, aquest "pais", ni es nostre ni ens volen aquí, o és que no ho veieu? "no tenim por" xais cap a l'escorxador

#45 Robert, Girona, 18/09/2017 - 09:21

Vista la manifestació a favor del terrorisme salafista, la despoblació de Catalunya=immigració massiva=tot pagat, lo cual és un genocidi per la classe mitja treballadora, desnonaments, retallades mèdiques, denegació d'ajut etc... el que caldria és analitzar que li han fet a la psique del "poble" Català per patir una dissonància cognitiva tan

#45.1 Karhu, Bcn, 19/09/2017 - 15:31

Invasions de competencies, incumpliments a patades, "hemos destruido su sanidad", clavagueres varies, policia actuan sense ordres judicials contra drets fonamentals.... segueixo?