Cultura · 29 de Juny de 2012. 19:49h.

Només el 20% de la població va al teatre

Bru de Sala critica que el TNC faci obres com 'Agost'

Només el 20% de la població va al teatre

Imatge de l'obra 'Agost'

Xavier Albertí, que serà el nou director del Teatre Nacional de Catalunya a partir de l’any que ve, ha assegurat que pensa apostar per recuperar el patrimoni clàssic català, sense renunciar a muntatges que puguin proporcionar més públic.

En declaracions al programa El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, Xavier Albertí ha lamentat que només el 20 per cent de la població vagi al teatre i ha apuntat que cal trobar La fórmula de combinar les obres comercials i les que no ho són tant: "Qualsevol tradició escènica no només representa els seus clàssics sinó que representa els seus clàssics amb una tradició de representació d’aquests clàssics afegida".

"Nosaltres no ho hem pogut fer i em sembla que hem d’intentar restaurar o inventar maneres perquè cada vegada que recuperem el nostre patrimoni, recuperem maneres d’entendre que allò són teories de representació d’un temps i d’una època dels quals podem aprendre moltes coses", ha afegit.

Albertí ha respost a l’escriptor Xavier Bru de Sala, que durant la tertúlia d’El matí de Catalunya Ràdio ha criticat que el TNC hagi programat una obra com Agost, de Tracy Letts, dient: "Des d’un punt de vista d’alta cultura, això que ho facin és execrable. Si nosaltres volem aixecar el nivell amb el Nacional, i tenir l’exigència, no s’ha de permetre fer Agost en el Nacional".

"I la gent, com l’Anna Lizaran, grandíssima actriu, no haurien d’haver fet Agost, ni al Nacional ni enlloc. És per gratar el sistema emocional i és una obra amb un guió que està molt ben fet, però és una obra superficial, i no ens ho podem permetre que això sigui la bandera", ha considerat. Agost ja l’han vista més de 70 mil persones i dimecres que ve celebrarà la funció número cent.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#6 Fran, Llinars, 02/07/2012 - 03:26

Que extrany no?amb autèntics cracks com Joel Joan no entenc com no s´omplen les sales de patriotes desitjant escoltar i veure 1 obra en català x ajudar a la construcció nazional.Quants actors catalans com els dl Tricible,Joglars,Mar i Cel...es dedicaben a fer TEATRE i no politica les sales s´omplien

#5 Àcrata, Badalona, 30/06/2012 - 15:00

Amb la meva paga d'atur que no arriba a 500 euros i se m'acabarà en pocs mesos, per anar al teatre estic jo! I com un servidor, molta gent a cassa nostra. A més, el teatre que es fa a Catalunya és majoritàriament un trunyo de musicals per a nenes adolescents.

#5.1 Gerard, Barna, 02/07/2012 - 06:16

Tens part de raó però encara ens queda el Romea, el Goya i la Sala Petita del TNC. Són una mica cars però pots trobar ofertes del 50% a internet. També hi ha una bona xarxa de teatres pettis, de barri, amb entrades al voltant del 8-10 euros. Hi han opcions si les vols aprofitar.

#4 Gerard, Barna, 30/06/2012 - 11:41

Em sembla un percentatge prou elevat. Hi ha algun país del món en que la majoria de població vagi al teatre? A veure quina mena de teatre? És més cultural veure una obra que llegir un llibre o veure una bona pel·lícula?
Ah, i completament d'acord amb en Bru de Sala.

#3 Realista , Bcn, 30/06/2012 - 11:19

Home, fins i tot el 20% està inflat. Si només fan teatre subvencionat en català, és molt docent info interessa a ningú.

#2 Movipa, BCN, 29/06/2012 - 23:20

S Bru de Sala, vaig anar a veure Agost i he dir-li que vaig sortir totalment satisfeta, tant de l'obra com el montatge il'actuació dels actors insuparable. s'hauria de promoure més obres i actuacions com Agost, dinàmica, tragica pel seu contex e.ironica.va ser fantastica. Cultura no es aburriment.

#2.1 Gerard, Barna, 30/06/2012 - 11:43

És una obra per fer-la en un teatre comercial.