Cultura · 24 d'Octubre de 2021. 15:59h.

Nova York reconeix Plensa més que Barcelona

L'artista no compta amb cap obra de grans dimensions a la capital catalana

Nova York reconeix Plensa més que Barcelona

Jaume Plensa juntament a la seva escultura a Nova York

L'escultor Jaume Plensa ha inaugurat una nova obra al nou passeig fluvial de Nova Jersey, davant de Manhattan (Nova York). Sota el nom de 'Carlota', es tracta d'una enorme escultura de resina de polièster i pols de marbre blanc de 24 metres d'alçada, molt més grans que les que l'escultor té a Barcelona, la seva ciutat natal.

Plensa compta amb diverses obres a Barcelona, algunes de caràcter públic i altres en espais privats. 'Carmela', l'escultura amb rostre meitat nena, meitat adolescent, situada al costat de la façana principal de Palau de la Música és una de les obres més conegudes de l'artista a Barcelona, tot i que molt més petita que l'estrenada a Nova York, amb 4,5 metres.

Entre d'altres, a Barcelona també compta amb unes escultures antropomorfes de ferro colat que es van instal·lar a la plaça de Francesc Layret de Nou Barris l'any 1988. El 1999 es van traslladar una a Via Júlia les altres dues a parterres d'herba que baixen cap a la plaça d'Àngel Pestaña. Al Born compta amb una estructura quadrangular pujada sobre d'un banc i d'altres rodones sota el banc de davant, però totes aquestes són de menor dimensió respecte a l'escultura de Plensa a Manhattan.

El 2014, amb Xavier Trias com alcalde, Barcelona va encarregar a Jaume Plensa una escultura de 52 metres d'alçada. El 2016 es va conèixer que l'obra podia arribar a costar al voltant de 30 milions d'euros i, amb Ada Colau a l'alcaldia, tot i que es parlava que hi havia mecenes interessats a finançar part de l'obra, es va acabar diluint el projecte.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 JOSEP PAGES AVI DE CARDEDEU, BARCELONA NO TE DINERS . , 24/10/2021 - 18:33

JA UNA COSA CLARA A BARCELONA ,No tenen DINERS NI PER ARREGLAR EL MONUMENT A LA SARDANA Que algun NACIONALISTA ESPAÑOL VA TRENCAR .BARCELONA No te Diners per PAGAR PER FER UNA GRAN OBRA .De este artista A NUEVA YORK ALLA LA BOSSA SONA A BARCELONA ESTA VUIDA i si te descuides te la roben ja ja NOVA YORK ,ES DIFERENT .