Publicitat
Cultura · 20 d'Agost de 2015. 11:22h.

Núria Amat diu que el procés recorda "la manera com Hitler va assumir el poder"

Albert Sánchez Piñol replica els "disbarats anticatalanistes" de l’escriptora

Núria Amat diu que el procés recorda "la manera com Hitler va assumir el poder"

Núria Amat i Albert Sánchez Piñol

L'escriptora Núria Amat ha manifestat que el procés sobiranista recorda "a la manera com Hitler va assumir el poder i la seva conseqüent dictadura de partit" i afegeix que "les actuacions del govern de Mas superen tot indici de conducta democràtica".

"Les receptes nacionalistes utilitzades per l'actual dirigent català i que estem patint són les mateixes portades a terme en els Balcans i en la resta dels nacionalismes del món: anteposar provincianisme a cosmopolitisme, pàtria a cultura, divisió a pluralisme, llengua a llibertat, manipulació a veritat", afegeix en un article al suplement cultural del diari Clarín.

Amat lamenta que "el virus nacionalista, populista i independentista està en procés d'infectar un poble reconegut internacionalment de país obert, plural, culte, bilingüe, solidari i demòcrata".

L'escriptora denuncia que l'bilingüisme està "en procés de ser aniquilat", adverteix de la "divisió entre bons i mals catalans segons sigui el nostre grau de simpatia o antipatia per l'independentisme dels nassos" i critica "l'afany del govern independentista per aconseguir les seves porcions de pastís en totes les caselles del país petit".

"Polítics i tertulians separatistes, sempre els mateixos, animen de manera messiànica als ciutadans Tenen comprada els mitjans de comunicació del país, la Universitat, les institucions de cultura", afegeix.

Finalment, exposa que "els residus de règims dictatorials deixen abonament d'ideologies nacionalistes, les mateixes que en el seu dia van desencadenar dues guerres mundials. Esperem que mai passi".

Aquest article que va escriure el passat 1 d'agost ha estat replicat en el mateix mitjà de comunicació per l'escriptor Albert Sánchez Piñol, que rebat "les disbarats anticatalanistes" d'Amat.

"Em sento obligat -diu- a expressar no ja el meu estupor, sinó el meu neguit i consternació per la suma d'absurds, vituperis i falsedats amb què aquest article descriu la realitat catalana".

Sánchez Piñol considera que "el que en cap cas pot ser legítim, ni ètic, és acusar a un adversari provadament democràtic d'estar posseït d'una 'bogeria nacionalista', de 'segrestar la llengua castellana' (¡!), o d''actuar com Hitler'".

Finalment, exposa que "quan hem de suportar la ignomínia i la falsedat sistemàtica, en aquest cas un pot refugiar-se en mons de fantasia o pot sostenir els envans de la realitat contra els ariets de l'estupidesa i la malvolença". "En temps convulsos la primera obligació de l'escriptor potser no sigui dedicar-se a les seves obres, sinó a combatre bestieses", conclou.

Publicitat
Publicitat

145 Comentaris

Publicitat
#67 Simón , Mahón , 03/09/2018 - 19:43

Muy clara e inteligente Nuria Amat.Las respuestas de los mantenidos siempre son las mismas.Defienden ladrones y gentuza y van de demócratas.

#66 Purzel, Sevilla, 24/08/2015 - 13:35

Pues yo creo que Occidente sucumbió al terminar la S.G.M., es un hecho, y ahora algunos ya no saben lo que decir.

Adoctrinamiento político y tergiversación de la Historia = generaciones holivudienses analfabetas en todo el mundo.

¡ Viva España, viva Cataluña !

Ánimo.

#65 Ramon, Platge D'aro, 22/08/2015 - 12:40

Qui es aquesta dona ??????

#64 Oriol2, BCN, 22/08/2015 - 11:54

Comparar Mas amb Hitler perquè tots dos són nacionalistes (en el mateix sentit de la paraula?) és com comparar l'Albert Rivera amb el Hitler perquè tots dos volien recentralitzar el país. Deixem-nos de xorrades, sisplau.

#63 Dionís, Caldes de M., 21/08/2015 - 20:30

Nuria Amat és una vulgar "copiona" que ja ha estat condemnada per plagi.
Res del que diu pot ser considerat original , tot és copiat:
http://spaincrisis.blogspot.com/2014/09/nuria-amat-la-del-articulo-insultando.html