Publicitat
Cultura · 26 de Desembre de 2012. 11:23h.

Paco Ibáñez denuncia "deficiència mental" contra Catalunya

El cantautor demana "oblidar-se de la paraula Espanya"

Paco Ibáñez denuncia "deficiència mental" contra Catalunya

Paco Ibañez

El cantautor Paco Ibáñez considera "insuportable i injust" el tracte a Catalunya i afegeix que "només és fruit de ments molt seques, molt estretes, és una deficiència mental". "Jo defensaré Catalunya fins després de la meva mort i cridaré per tot arreu Visca Catalunya!", Afirma en una entrevista a El País.

"Tot està mal fet des d'Isabel la Catòlica; des de llavors no s'ha canviat ni una coma. Caldria pensar en estructurar tot d'una altra manera. Per a mi la solució és l'Europa federal i oblidar-se de la paraula Espanya o França o Itàlia. Ja no ets espanyol, ets basc, català, extremeny, bretó... Això faria la gent millor. No podem estar sempre agafats a les faldilles d'Isabel la Catòlica!", afirma.

"No es pot acceptar el que estem vivint, fins i tot a nivell local amb aquest ministre d'educació tan mal educat i fatxenda, amb les bestieses que s'atreveix a dir. Deixa a un poble que parli el seu idioma! Els catalans parlen el seu idioma, com els bascos el seu. Per què es fica amb això? Si ell és un monolingüe no és culpa nostra", conclou.

Publicitat
Publicitat

128 Comentaris

Publicitat
#56 Laia , Sabadell , 18/11/2019 - 22:14

Con esas referencias a que todo sigue igual desde Isabel la Católica, o este buen señor no tiene pajolera idea de historia, o el que sigue anclado en la Edad Media es él.
Siempre he considerado que es un buen cantautor, pero eso no convierte sus opiniones ni en más valiosas ni en más acertadas.

#55 Maria dolors, Maria de la salut, 28/10/2019 - 22:25

Vaig veure i sentir cantar Paco Ibañez al palau els norenta.despres de l' actuacio algu va cridar per dirli perque cantava les mateixes cancions?, i eell va respondre que cuan hi hagues res nou a dir cantaria un altre cosa...cuanta rao tenia!...seguim dient com deiem als 70 que: "algo huele a podrido en Dinamarca"

#54 Fran, Llinars, 30/12/2012 - 18:12

Qui es aquest paio? el Raimon castellà?. Si aquest es vol oblidar la seva mare no em mereix cap respecte.

#53 manel, L'Ametlla del Vallès, 28/12/2012 - 09:04

Paco, m'alegra molt saber de tu. El teu sentit comú parteix de la propia llibertat del pensament, contrari a la llibertat cabernaria que defensen aquests ppsoe que per justificar-se han de fer us de l'establert i de l'us de l'autoritat mal entesa per enrocar-se i no permetre el diàleg necessari.

#52 josepxicot, Barcelona, 27/12/2012 - 17:51

Encara viu a París? aquest indivíduo no es tereu de
sobre l´odi a Espanya que el va parir,aquest ès el
sue mal,ha estat sempre un gavatxo no a roig arri
ba.Va neixer espanyol i morirà com tal,aquest ès
el seu drama personal.Què es foti.