Cultura · 16 de Desembre de 2011. 14:27h.

Patrimoni de l'Alt Empordà

Una fotografia d'Albert Sarola del Castell de Sant Ferran de Figueres queda finalista dels Wiki Loves Monuments 2011

Patrimoni de l'Alt Empordà

Cavallerisses del Castell de Sant Ferran de Figueres (Foto: Albert Sarola)

Una imatge de les cavallerisses del Castell de Sant Ferran de Figueres del fotògraf besaluenc resident a la capital de l’Alt Empordà, Albert Sarola, ha set una de les finalistes dels premis europeus Wiki Loves Monuments 2011, organitzats per la Viquipèdia. El jurat ha valorat "la composició i il·luminació que realcen els trets arquitectònics creant un ambient teatral".

El passat 7 de desembre es van anunciar el guanyadors europeus de Wiki Loves Monuments 2011. En la seva organització hi han participat 18 països, aconseguint presentar al concurs un total de més de 170.000 fotografies. Es van seleccionar 170 imatges per a la fase final europea i, d’aquestes el jurat n'ha seleccionat 12.

La primera posició ha estat per a Mihai Petre per la seva fotografia del monestir de Chiajna situat als afores de Bucarest. Segons la valoració del jurat, "el balanç de colors, l’entorn i la figura d’un home al mig del no res engrandeix el monument".

A més, es realitzarà una exposició promocional itinerant pels diferents països participants i s’editarà un calendari commemoratiu amb les 12 imatges guanyadores, el qual es distribuirà per diferents entitats turístiques europees.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Jose Manuel, Madrid, 17/12/2011 - 12:55

Ésta fotografía es mucho más bonita que la ganadora.