Publicitat
Cultura · 20 de Gener de 2009. 11:15h.

Penélope Cruz, millor actriu 'catalana'

'El cant dels ocells' i 'Vicky Cristina Barcelona', triomfadores dels Premis Gaudí

Penélope Cruz, millor actriu 'catalana'

Penélope Cruz

Vicky Cristina Barcelona i El cant dels ocells, amb tres estatuetes cadascuna, han estat les grans triomfadores de la primera edició dels Premis Gaudí, que atorga l'Acadèmia del Cinema Català, que s'ha celebrat als estudis de TV3. Una gran representació política, encapçalada pel president de la Generalitat, José Montilla i el president del Parlament, Ernest Benach, han presenciat una gala presentada per Clara Segura. Vicky Cristina Barcelona ha guanyat el premi a la millor pel·lícula en llengua no catalana, a la millor actriu secundària, Penélope Cruz, i a la millor música per la banda Giulia i Los Tellarini. Per la seva banda, El cant dels ocells ha guanyat els premis a la millor pel·lícula en català, millor direcció i millor fotografia. També han estat guardonats Pep Anton Muñoz, com a millor actor secundari per Bienvenido a Farewell-Gutmann; Mercedes Sampietro, pel millor curt Turismo; Bucarest, la memòria perduda d'Albert Soler, al millor documental; Jordi Dauder, millor actor protagonista per Azaña o Anna Lizaran, millor actriu protagonista per Forasters, entre d'altres.

Publicitat
Publicitat

111 Comentaris

Publicitat
#111 pep, manresa, 20/01/2009 - 21:30

No m'agrada el cinema, i a més no suporto la parafernàlia de les entregues de premis cinematogràfics, ni Òscars, ni Goyas, ni Gaudís, i pensaria el mateix encara que els règims polítics fossin uns altres, no hi té res a veure

#110 Josep, Barcelona, 20/01/2009 - 21:24

El catedràtic de la Univesitat Autònoma de Madrid Juan C. Moreno Cabrera ha publicat un llibre, El nacionalismo lingüístico (Península), amb una tesi molt provocadora: que l\'únic nacionalisme lingüístic que existeix a l\'Estat és l\'espanyol.

#109 Josep, Barcelona, 20/01/2009 - 21:22

Ferna, amb mi t´atreveixes a discutir i a tractar-me de benït perquè en realitat no saps qui sóc ni quin càrrec institucional desenvolupo. Aquí sóc anònim. Atreveix-te amb el catedràtic Moreno Cabrera... També penses que està encegat?

#108 Josep, Barcelona, 20/01/2009 - 21:20

Els savis espanyols,saben que tenim raó, per això el catedràtic de llengua espanyola madrileny Moreno Cabrera no té prejudicis a l´hora de publicar frases com aquesta: \"El castellà no s\'hauria d\'ensenyar a les escoles de Catalunya\".

#107 Josep, Barcelona, 20/01/2009 - 21:02

Per això Miguel de Unamuno deia que el problema català no té solució, "únicamente puede conllevarse". Els savis espanyols saben que el problema català només es pot resoldre retornant l´estatus quo previ al Decreto de Nueva Planta. Tu també ho saps.