Cultura · 25 d'Octubre de 2015. 10:49h.

"Per què he de creure que viuríem millor en una Catalunya independent?"

Juan Marsé: "estan creant un passat de fantasia en un país de fantasia"

"Per què he de creure que viuríem millor en una Catalunya independent?"

Imatge de l'entrevista

L'escriptor Juan Marsé, en una entrevista a El País, critica "el deliri identitari de Catalunya. Estan creant imatges d'un passat històric que en un percentatge força elevat és pura enganyifa, és inventat".

"Estan creant un passat de fantasia en un país de fantasia. A la gent li emociona i li agrada molt, com una pel·lícula de Walt Disney", afegeix.

L'escriptor afirma que "no sé el que pot passar, però no m'agrada gens. A vegades és per esclatar a riure amb el que fa i diu la classe política, si no fos perquè és molt trist i de vegades fa por. És increïble. Una colla d'incompetents, quan no corruptes".

"Per què he de creure que en una Catalunya independent viuríem millor? ¿Quines raons tinc per creure que els dirigents que ens governaran en una Catalunya independent i sobirana, pel fet de ser catalans, seran més competents i menys obtusos, menys incultes i menys estúpids que els polítics que ens roben i ens enganyen des de Madrid?", es pregunta.

Publicitat
Publicitat

158 Comentaris

Publicitat
#57 Maria, Erfurt, 17/07/2016 - 23:01

Fantasiosos, mentirosos, corruptos e independientes creando una Disneylandia catalana. Lo que manda narices son las tragaderas y el borreguismo de mucho catalán. Claro que teniendo al servicio de los cuentistas prensa, tele, escuela y organismos varios no es de extrañar. Es un pueblo idiotizado.

#56 BEJOTA, BCN, 13/11/2015 - 17:23

Cataluña, ante el desafío secesionista
El presidente de Empresarios de Cataluña: 'Si esto no se corta, me voy a Madrid'Josep Bou reconoce que nadie en el mundo empresarial se creía que se pudiera llegar al punto en el que se encuentra ahora Cataluña
Europa Press

#55 jose millan Marquez , barcelona, 27/10/2015 - 13:34

En ese supuesto pais desintegrado de un grande pais regido, en las últimes décadas por gobiernos corruptos .No tindriem cabuda ,la resta de ciutadans ,no indepèndentistes ; surtirien ,AMBDUES banduls a pedrades

#54 Jordi Romaguera, L´Hospitalet de Llobregat, 26/10/2015 - 16:25

No cal que s´ho cregui. Vostè s´ho perd. Jo com que ja ho sé fa 50 anys, no m´ho han de dir, sinó que sóc prou adult per verificar-ho pel meu compte. Qui no li agradi Catalunya, no passa res. A Espanya hi viuran els espanyols. Vostè que escriu com ells, se sentirà com a casa. És molt senzill.

#53 lomacot, LaFont_de_les_Bagasses, 26/10/2015 - 15:50

No t'ho creguis. A mis se me'n refot el que tu creguis
que veus perillar la teva editorial potser? Ara q diuen que potser marxaran?
Tots sou iguals.