Cultura · 8 de Desembre de 2013. 12:38h.

Pérez Reverte: "Si hi hagués més educació hi hauria menys independentisme"

L'escriptor diu que si fos català no seria sobiranista "perquè tinc biblioteca"

Pérez Reverte: "Si hi hagués més educació hi hauria menys independentisme"

Pérez Reverte, en una foto d'arxiu

L'escriptor Arturo Pérez Reverte ha assenyalat que "si a Catalunya i a la resta d'Espanya hi hagués més educació, hi hauria menys independentisme".

L'autor ha indicat, en una entrevista a El Periódico, que "l'independentisme també és un problema d'educació. A un poble poc educat, acrític i sense lucidesa intel·lectual se'l manipula fàcilment".

"I el poble espanyol, i aquí incloc el català, està tan poc educat que és molt manipulable, ja sigui per CiU, per ERC, pel PSOE o pel PP", ha insistit.

Quan se li ha preguntat si seria "independentista" en cas d'haver "nascut a Manresa", ha contestat que "no, ho tinc claríssim". "Perquè tinc biblioteca, he llegit molt, tinc memòria, he viatjat pel món, he vist de prop altres independentismes i conec el resultat de l'acció dels polítics mediocres", ha reblat.

Segons l'articulista, "amb tota aquesta experiència tinc clar que no seria independentista, cosa que no m'impedeix respectar el que sigui".

"Com a espanyol em molestaria que aquesta part del meu país se separés, perquè seria un desastre per a Catalunya i Espanya", ha valorat.

L'acadèmic de la llengua espanyola ha assenyalat que "no li parlo des de cap nacionalisme espanyol, perquè no em sento especialment orgullós del meu país, però tinc clar que la independència seria un error històric enorme per a tothom".

Publicitat
Publicitat

241 Comentaris

Publicitat
#173 BEJOTA, bcn, 18/12/2013 - 20:50

Los republicanos e independentistas de ERC en el Congreso de los Diputados han admitido por primera vez en sede parlamentaria que una Cataluña independiente se queda fuera de la Unión Europea.


#172 Antonio, Valladolid, 12/12/2013 - 00:27

Lamentablemente, tiene razòn. Cuanta menos cultura más manipulaciòn... Y este país(Cataluña y España) va hacia la extrema incultura... Bona nit

#171 CARLES, CASTELLDEFELS, 11/12/2013 - 19:40

Aquest home semblava intel.ligent però, com la gran majoria d´espanyols, no enten res de res a més a més de que ha menyspreat a millions de persones tildant-los de "titelles". Jo sóc independentista de sempre i no per que m´ho diguin uns o altres però respectaré al que no pensi com jo.

#170 Oriolix, Barcelona, 11/12/2013 - 01:02

Som independentistes perquè som uns ignorants. Res de nou. També som independentistes perquè ens han menjat el coco, perquè anem aborregats, perquè som infantils... En resum, descrèdit i humiliació d'una ideologia, a base de menysprear les persones que la tenen. Feixisme?

#169 Álvaro Viva España Gloriosa, Bcn Española, 10/12/2013 - 18:18

Julio! Quien iba a decir que el catalán iba a dar de comer a 'alguns'. En plena crisis conozco a más de uno que es "Voluntari del català". Vamos que da clases de catalán por 'fer país'. #MaredeDéuquetothopot!!! Y Ciu se endeuda más que el nefasto tripartito.¿Se podía hacer peor? Mas puede con todo.