Publicitat
Cultura · 19 de Febrer de 2011. 17:27h.

Perilla la campanya de 'La sardana a l'escola'

Uns 8.000 escolars gironins es poden quedar sense cursets

Perilla la campanya de 'La sardana a l'escola'

Sardanes davant el Parlament, en una foto d'arxiu

El diputat de Solidaritat Toni Strubell farà arribar una carta al conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i també al diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Roger Zamorano (ERC) per comminar-los a arribar a algun tipus d’acord per evitar la supressió de la campanya “La sardana a l’escola” que significa la interrupció de l’ensenyament de la sardana a les escoles gironines.

En la compareixença del conseller de dimecres passat a la Comissió de Cultura, Strubell ja va apuntar al conseller la necessitat de mantenir aquest programa que, d’alguna manera, porta una trajectòria de 41 anys i que actualment facilita l’aprenentatge de la sardana a gairebé 9000 escolars gironins d’allò que el 5 d’octubre de l’any passat el Parlament de Catalunya va definir com a “element festiu patrimonial d’interès nacional”.

Solidaritat Catalana ha fet una crida a “posar-se d’acord per salvar la continuïtat de transmissió a les noves generacions del coneixement de la Dansa Nacional de Catalunya en el territori català on el seu arrelament és més fort”.

Igualment, Toni Strubell remarca que “resulta altament contradictori que la Generalitat hagi obrat d’aquesta forma quan el 17 d’octubre de 2006 es féu un decret que establia que el Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana havia «d’atendre, amb caràcter preferent i d’acord amb les disponibilitats pressupostàries, les sol.licituds per al manteniment i conservació de les festes», decret firmat pel propi Conseller Mascarell com a Conseller de Cultura del Govern tripartit”.

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#15 Mari Puri, Barcelona, 20/02/2011 - 20:44

La sardana debería estar prohibida por la Unión Europea. Es un baile satánico que levanta la líbido de tal manera que la gente fornica desaforadamente después de practicar la tal danza. Yo lo he visto.

#14 Pau Miserachs, Barcelona, 20/02/2011 - 20:39

La dansa més bella de les que es fan i es desfan no pot ser condemnada a desaparèixer per manca de recursos. Si el Govwern no dona diners, ho farem els ciutadans. Organitzem la fundació internacional per la promoció i difusió de la sardana.

#13 pepe, andorra, 20/02/2011 - 20:29

Si tan de cultura es q lo paguen de su bolsillo, q hay es donde se ve el patriotismo de cada uno. Claro q entonces no podrian colocar a los amigotes con la excusa de la sardana. Si pep ventura levantara la cabeza... El se lo curro sin subvenciones publicas, a ver si aprendemos.

#12 luis, barcelona, 20/02/2011 - 13:53

En ESPAÑA y desde luego en CATALUÑA el bajo indice de preparación del alumnado es de los más bajos de EUROPA
y lo mas ATERRADOR es que encima,alguien se preocupe de que no les ENSEÑEN a bailar sardanas

CATALUÑA PAIS DE LAS MARAVILLAS

#11 Tià, Paisos Catalans, 20/02/2011 - 13:27

Raquel,no és esbarjo,és cultura.Tot pais civilitzat ensenya la seva cultura.Abans de sentenciar te hauries de informar.Pel que veig també fas com aquests politics que fan lleis al seu gust,i en nom de elles,han de esborrar el que no els agrada.Hitler va fer el mateix.LA CULTURA ÉS DEL POBLE,que paga