Publicitat
Cultura · 25 de Gener de 2010. 09:50h.

"Pilar Rahola ens va acusar de botiflers"

Gerard Quintana renega de "l'etiqueta del Rock català" i recorda que "tots som mig xarnegos"

"Pilar Rahola ens va acusar de botiflers"

Gerard Quintana, en una imatge d'arxiu

El músic i exlíder de Sopa de Cabra, Gerard Quintana, ha estat entrevistat per Manuel Trallero per El Mundo, on ha manifestat que "la de Rock català va ser una etiqueta desafortunada, perquè amputava una part del que es feia a Catalunya, només perquè no era en català. És fàcil establir un paral·lelisme amb la Movida madrilenya, perquè es va tractar d'una aposta per normalitzar una mancança d'anys ".

El músic recorda que "no teníem rock, havia quedat tapat per la Nova Cançó. Nosaltres érem diferents d'altres bandes, com Els Pets, la prioritat més que la música era fer país. Nosaltres cantàvem un rock més somiador. En aquell concert del Sant Jordi ens sentim traïts: anàvem a fer-nos una foto promocional amb la resta de grups que participaven, però ens vam assabentar que els que posaven eren els polítics -Joan Guitart, que era aleshores conseller de Cultura-, així que ens neguem a fer la foto ".

"L'endemà, Pilar Rahola escrivia un article on ens acusava de que érem tontos o uns botiflers. El nostre disc en castellà Mundo infierno va ser el reflex d'aquell moment. El català és també la llengua del meu pare, aquí tots som mig xarnegos", conclou

Publicitat
Publicitat

98 Comentaris

Publicitat
#97 Fran, Llinars, 28/01/2010 - 00:41

Els fatxetes d barretina com d costum,quan en Gerard ara parla amb 2 dits d front ja no val,pero aquets q el critiquen anaven als seus concerts amb l´eltelada pegada al cul.Musica?q musica?aqui nomes val l´estelada i polititzar tot i a tots.

#96 etiquetar no es de rokeros, bcn, 26/01/2010 - 23:01

en USA el presidente Jimmy Carter recibió en la Casa Blanca a... ¡¡¡The Allman Brothers Band!!! eso sí, de subvenciones no les dio ni un centavo. El secreto del triunfo era actuar, actuar y actuar. The Stones: 250 actuaciones en 1 año. Tomar nota

#95 etiquetar no es de rokeros, bcn, 26/01/2010 - 22:57

por qué será que Sting, U2, los Rolling, Beatles, The Who, Neil Young, etc. triunfaron y vendieron millones y millones y millones SIN subvenciones y SIN etiquetas. Pete Townsed argumentaba la educación secundaria inglesa ¿luego la culpa es de la LOGSE?

#94 etiquetar no es de rokeros, bcn, 26/01/2010 - 22:53

El rock lo inventó un negro que no hablaba català, Chuck Berry con su tema Johnny B. Good y no Joanot siguis bó, nadie se le ocurrió llamarlo rock xarnegu sino rock a secas (regado con bourbon) ¿lo que hacen U2 es rock irlandés?¿los rolling?

#93 Long Live Rock!!, bcn, 26/01/2010 - 22:39

Casals: estuve en Polonia cuando Solidarnosc rebelde y NUNCA cantaron la Estaca, so mentiroso. Hay hemerotecas, y hay mentirosos, tú eres lo segundo. Lo de música popular es un concepto que no alcanzas. Patea lo que quieras, no hay nada GRANDE en català