Publicitat
Cultura · 4 de Febrer de 2010. 08:32h.

Piquets a favor de la Llei del Cinema

Un centenar de persones convocades per Facebook es concentren davant del Comèdia

Piquets a favor de la Llei del Cinema

Imatge de la manifestació

Uns cent defensors de la llei del cinema català s'han concentrat al vespre davant el cinema Comèdia de Barcelona per expressar el seu rebuig a la vaga del dilluns, seguida per set de cada deu sales de la capital catalana.

El grup esta organitzat en torn a la Plataforma Per la LLengua, i s'ha desmarcat d'ERC i de les JERC, segons han explicat a e-noticies fonts de la citada entitat. Piquets presents en la protesta han impedit que diversos clients del cinema poguessin adquirir la seva entrada, ja que estaven demanant massivament fulls de reclamació.

D'aquesta manera, alguns ciutadans aliens a la manifestació han desistit d'entrar a veure una pel·lícula al cinema Comedia, ubicat al Passeig de Gràcia amb Gran Via.

Facebook ha tingut molt a veure amb l'èxit de la convocatòria, perquè molts assistents s'hi han incorporat de manera espontània, a través de les xarxes socials. "Tenim més de 20.000 adhesions a Facebook", ha assegurat Pep Ribas, president de la Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana.

Els manifestants han exigit amb crits i pancartes que els seus "drets lingüístics no siguin vulnerats". "En un país normal... demanar el 50 per cent del cinema en català hauria de ser una cosa lògica", ha assenyalat Ribas.

Publicitat
Publicitat

56 Comentaris

Publicitat
#56 Fran, Llinars, 06/02/2010 - 19:05

Junteu les vostres pensions,subvencions i sous d funcionaris, i obriu 1 cinema on nomes facin cinema en catala, pagueu xq les cinematografiques doblin al catala i punt.El q passa q gratar-vos la butxaca ja us costa eh.Catalanisme a dojo pero pagant tots

#55 Francesc, Barcelona, 04/02/2010 - 20:17

Per ajudar a aixecar aquesta mentida que ka bona gent d'Alcalà s'ha acabat per creure, confiant com fem tots amb la bona fe dels informadors?

#54 Francesc, Barcelona, 04/02/2010 - 20:14

Per què es va falsificar aquesta partida de naixement? Qui ho va fer? Per què? Fins no fa gaire ningú no s'havia adonat d'aquesta evident falsificació? I si legions de filòlegs se n'han adonat? Per què no ho han dit? Per por? Per ordres?

#53 Francesc, Barcelona, 04/02/2010 - 20:11

La partida de naixement d'en Cervantes a Alcalà és una falsificació. El cognom del personatge és Carbantes, no pas Cervantes. I al mrge hi ha inscrit amb altra tinta i forma de lletra el nom "Miguel".

#52 Francesc, Barcelona, 04/02/2010 - 20:08

Els seus mebres havien lluitat a Flandes i a Lepanto i hi havia un manxol. I els noms que hi surten són tots ells els mateixos del que se sap de la biografia d'en Miquel de Sirvent/Cervantes.