Publicitat
Cultura · 9 de Juny de 2020. 11:44h.

Piulades contra Pau Donés per no cantar en català

El cantant traspassa després de lluitar contra el càncer

Piulades contra Pau Donés per no cantar en català

Una piulada a twitter de la usuària Núria H. i Reig ha criticat que el cantant Pau Donés no cantés en català i ha considerat que "no és dels meus" el mateix dia de la seva defunció. "Mai va cantar en català... em sap greu, però no és dels meus" ha escrit.

Una altra piulada de l'usuari Albert Unitat Popular també ha lamentat que "no cantés en català" i ha assegurat que aquest fet "em sap molt de greu". "Em sap greu que hagi mort Pau Donés, però no em demaneu que m'agradi la seva música. De fet, em sap molt greu que en general no cantés en català. Hagués estat molt bé" ha escrit.

43328-8888.jpg

El cantant Pau Donés, fundador i ànima del grup Jarabe de Palo, ha mort als 53 anys, a conseqüència dels càncer que li van diagnosticar l'agost del 2015. Així ho ha confirmat la família al compte d'Instagram.

El creador d'himnes del pop llatí com "La Flaca" o "Depende" just acabava de publicar el seu àlbum de comiat, "Tragas o escupes". La sortida d'aquest disc, previst pel setembre, es va accelerar quan el seu estat de salut va empitjorar.

El més d'abril passat, Pau Donés, després de més d'un any retirat amb "un adeu, però un fins aviat", anunciava que tornava al món de la música. El cantautor va fer pública la seva decisió a través de les xarxes socials amb una una cançó nova, en ple confinament. Es diu "Vuelvo" i la va gravar al balcó de casa seva.

pd.jpg

Publicitat
Publicitat

27 Comentaris

Publicitat
#20 Dan, Zaragoza, 11/06/2020 - 18:48

El independentismo catalán sigue viviendo en su país imaginario ajeno a la realidad. Pau Dones (aragonés) amaba Cataluña. Encontró en el castellano una potente herramienta para trasmitir sus mensajes,su arte por todo el mundo con mucho éxito. Un idioma oficial que todo catalán conoce.Hay que estar muy mal de la cabeza como para que eso te molest

#19 Soloesmiopinion, Tabarnia, 10/06/2020 - 08:29

Necesitamos más Pau Donés en Catalunya y en el mundo, canten en el idioma que canten. DEP.

#18 Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU PONTELA PONSELA LA MASCARETA PER SEGURATAT PER TU I PER TOTS HE TOTS I PODREN GUANYAR SI ENS LA POS, QUE NO CANTI EN CATALÀ , NO EL FA SER UNA PERSONA DOLENTA QUE JO SAPIGA , NOMES QUE NO CANTA, 09/06/2020 - 22:27

LA MORT Sempre es trista sigui per CANCER O PER CORONAVIRUS o per un accident de Transit .LA MORT Fa patir els vius Familiars amics la persona morta ja no pateix..AVUI MORT UN CANTANTE EN PAU i Avui fa 90 anys JORDI PUJOL Dos Móns ben diferents . JA MOLTS QUE NO CANTEN EN CATALÀ Manolo Escobar i a mi me agradaba ..

#18.1 Neferu, Barcelona, 10/06/2020 - 08:02

¡¡¡Bravo por ti, Josep Pagés, me quito el sombrero ante tu mente abierta, tu tolerancia y tus buenos sentimientos!!!

#18.2 Decebut, bcn (tbn), 12/06/2020 - 18:36

Y el colorido que le da a los comentarios de este digital tampoco es desdeñable!

#17 Neferu, Barcelona, 09/06/2020 - 22:19

Menuda elementa lazi esta Nuria H. Como Pau Donés no profesaba su religión porque a Dios gracias tenía el cerebro para pensar, a esta imbécil le importa una merda su muerte. Hay que ser muy HDP y muy repugnante para decir algo así. Nuria: que la vida te dé lo que merece tu falta de humanidad.

#17.1 R. Balaguéro, Tàrrega, 10/06/2020 - 07:35

Igual la elementa sigue el trabajo de su madre (de la suya) que lo nombras tú. Y encima en caso de ser cierto y enferma y no contribuye porque es en negro, externalidad al canto. No osaría o osará a decir que Ecspanya ens roba.

#16 Lobisome, BCN, 09/06/2020 - 22:12

Esperemos que la Sra. Núria H. i Reig no necesite desarrollar un cáncer de colon para considerar a Donés "dels seus". Aunque yo creo que ni así... Estamos cansados de decirlo pero ahí va una vez más, esto de Cataluña es cosa de psiquiatras, no de políticos.