Publicitat
Cultura · 14 d'Abril de 2015. 21:42h.

Placa en homenatge al poeta Màrius Torres

A l'edifici on va residir a Barcelona durant l'etapa d'estudiant

Placa en homenatge al poeta Màrius Torres

Una imatge d'Àngel Ros a l'acte (Foto: La Paeria)

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha participat aquest dimarts en l’acte de descoberta de la placa commemorativa que l’Ajuntament de Barcelona ha dedicat al poeta Màrius Torres a la façana de la casa on va viure durant la seva etapa d’estudiant, situada al número 116 del carrer Comte d’Urgell de la capital catalana.

Ros ha destacat la contribució de la família Torres Perenya a la cultura i a la política de Lleida i del conjunt del país i ha lloat el paper dels germans Màrius i Víctor Torres i del seu pare, Humbert Torres, que va ser alcalde de Lleida.

En el seu discurs també ha subratllat el creixent reconeixement de la figura i de l'obra del poeta lleidatà i el treball que, en aquest sentit, va dur a terme Víctor Torres.

L’acte ha comptat amb la presència del tinent d’alcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Ciurana, l'alcalde de Sant Quirze Safaja, Ramon Banús, l’historiador Ferran Aisa, el president del CONCA, Carles Duarte, l'editor Lluís Pagés i el poeta Jordi Pàmias, a més de representants de la família Perenya.

La col·locació de la placa commemorativa al poeta Màrius Torres ha estat iniciativa de la Comissió de la Memòria Històrica de Barcelona.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat