Publicitat
Cultura · 28 de Setembre de 2012. 13:16h.

Planeta amenaça amb marxar

Lara diu que portarà l'empresa a "Conca o Saragossa" en cas d'independència

Planeta amenaça amb marxar

Lara diu que ha parlat amb Mas

El propietari del grup Planeta, José Manuel Lara, entrevistat per Luis del Olmo a ABC Punto Radio, ha deixat clar que "la independència és per a mi absolutament impossible. No entenc que la plantegin seriosament. L'hi he dit a Mas". En aquest sentit, el també propietari de Antena3 ha manifestat que "si Catalunya fos independent, Planeta s'hauria d'anar a Saragossa, Madrid o Conca".

"No és que marxi, és que em fan fora" assegura el president de Planeta que considera que no té sentit que una editorial "tingui la seva seu en un país estranger que parla un altre idioma". Lara assegura observar l'escalada independentista a Catalunya "amb una enorme, enorme, preocupació".

"Em fa una por horrorosa la radicalització del vot" comenta i lamenta que "políticament els partits l'estan alimentant en els dos sentits".

Lara ha recordat el boicot al cava que es va produir el 2004 després d'unes declaracions del llavors líder d'ERC, Josep-Lluís Carod Rovira, contra la candidatura de Madrid als Jocs Olímpics. "En una guerra del cava haurà morts i ferits greus", ha avisat.

L'empresari lamenta que Mas, amb el qual ha parlat "fa unes hores", està "molt pressionat" pel seu entorn. "Té gent que l'aconsella que està molt nerviosa, i la situació que estem vivint requereix reflexió, serenitat i no precipitar-se", ha sentenciat.

Publicitat
Publicitat

424 Comentaris

Publicitat
#257 BEJOTA, BCN, 25/02/2016 - 14:44

Es el primer caso de una gran multinacional que opta por llevarse su cuartel general de la capital catalana
Ya tenemos otro caso de emigración de un gran grupo empresarial desde Barcelona a Madrid. En esta ocasión se trata del consorcio británico WPP, un coloso mundial especializado en publicidad,

#256 BEJOTA, bcn, 23/09/2014 - 14:17

CaixaBank i Banc Sabadell podrien traslladar les seves seus fora de Catalunya.

No descarten prendre les mesures necessàries "per minimitzar qualsevol impacte potencial en el seu accès a les fonts de finançament" a mesura que s'apropi el 9 de novembre.

#256.1 BEJOTA, BCN, 11/02/2015 - 15:21

Cataluña, ante el desafío secesionista.

Mas de 500 empresas se trasladaron de Cataluña a Madrid en el último año.

La incertidumbre provocada por el proceso separatista ha sido clave para esta fuga masiva de compañías.

#253 Irene, Barcelona, 07/05/2013 - 01:43

Encara no ha marxat???? potser es que la seu de planeta la té en algun paraís fiscal.... i en el fons no li fa falta perque viu de gorra. Quina genteta que tenim per el país. molt presumir, pero desprès clavats amb claus a Catalunya, ni amb aigüa calenta marxen, i tampoc no pagan els impostos.

#252 imma, Barcelona, 29/10/2012 - 20:01

Sr. Lara adeu....y como Ud. otros muchos.
La cultura en este mi pais "catalunya" sin su monopoli seguro seguira adelante,con otros emprendedores,cultos y amantes de nuetra cultura y la del mundo entero sin partidismos culturales y sociales,ni fronteras .

#252.1 Sergi, Catallunya, 14/04/2014 - 16:39

Ya nos darás tu trabajo a los 5000 trabajadores que hay detrás de este grupo...

#251 RanDA, Anglès, 08/10/2012 - 00:19

Senyor Lara Boig, qui només té diners ,,, només pot perdre'ls.