Publicitat
Cultura · 10 de Desembre de 2016. 12:28h.

Premi per una llarga trajectòria

El Govern espanyol guardona Joaquim Molins per “la seva intensa sensibilitat cap al món de la cultura”

Premi per una llarga trajectòria

Joaquim Molins Amat (foto: Gran Teatre del Liceu)

El Govern espanyol ha concedit la Gran Creu de l'Ordre Civil d'Alfons X el Savi a Joaquim Molins Amat pel seu compromís amb la cultura. A proposta del ministre d'Educació, Cultura i Esport, Íñigo Méndez de Vigo, el Consell de Ministres va aprovar aquest divendres condecorar Molins per “haver demostrat tenir una gran sensibilitat per la cultura”.

Joaquim Molins -enginyer industrial, i fundador i director d'Estudis de l'IBEDE- va ser designat president del Patronat de la Fundació del Gran Teatre de Liceu l'any 2013 per “la seva intensa sensibilitat cap al món de la cultura”, assegura l'Executiu espanyol. “des d'aquesta posició de privilegi, ha participat activament en múltiples institucions i projectes de promoció de la cultura a la Comunitat Autònoma de Catalunya”. Molins va deixar la presidència de la institució cultural el passat octubre per raons de salut.

El Consell de Ministre també reconeix que entre els anys 1977-2001 “ha exercit una intensa activitat política que li ha portat a desenvolupar importants responsabilitats tant a les Corts Generals com al Govern de la Generalitat, on ha demostrat tenir una gran sensibilitat per la cultura”.

Per altra banda, el Govern espanyol també ha concedit la Gran Creu de l'Ordre Civil d'Alfons X el Savi a Francisco Luzón López pel seu suport a “activitats i programes educatius innovadors”. Luzón és llicenciat en Ciència Econòmiques i Empresarials i va presidir el Consell Social de la Universitat de Castella-la Manxa.

També va ser president de la Fundació Argentaria, on “va desenvolupar activitats i programes educatius innovadors, destacant entre altres el suport a la Ruta Quetzal Argentaria (actualment Ruta Quetzal BBVA)”.

Entre 1996 i 2013, va treballar al Banc Santander on va tenir un paper “molt destacat com a vicepresident mundial d'Universia”, una xarxa d'universitats constituïda per 1.404 universitats de 23 països. “És referent internacional de relació universitària i compta amb el mecenatge de Banc Santander, a través de Santander Universitats”, explica l'Executiu central.

L'Ordre Civil d'Alfonso X el Savi es destina a premiar “els mèrits contrets en els camps de l'educació, la ciència, la cultura, la docència i la investigació o que hagin prestat serveis destacats a qualsevol d'ells a Espanya o en l'àmbit internacional”.

3 Comentaris

Publicitat
#1 Pere , Barcelona, 11/12/2016 - 12:22

'No puc acceptar aquesta distinció que ve de la mà de la principal institució de l'estat espanyol responsable del dramàtic desinterès i de la greu incompetència en la defensa i promoció de l'art i dels seus creadors.' Jordi Savall, octubre de 2014, al refusar el "Premio Nacional de Música 2

#1.1 botifler1914, Sinitaca, 12/12/2016 - 12:06

Sr. Savall lo que usted hace es una cultura elitista y muy minoritaria, la música medieval puede gustar a algunos, pero no creo que el estado haya de gastar demasiado en ella.

#1.2 André, BCN, 13/12/2016 - 16:56

Soy admirador de Jordi savall, pero me parece lamentable su actitud. Pensaba que estaba a otro nivel, al servicio de la preservación de nuestro patrimonio musical y de la cultura, y no del cansino proselitismo antiespañol. Quizás dentro de poco le veamos junto al resto de "académicos de la raza supe