Publicitat
Cultura · 4 de Novembre de 2012. 10:01h.

'Progres' contra la independència

Intel·lectuals denuncien que és "violentar la ley democrática"

'Progres' contra la independència

Alguns dels signants del manifest

Intel·lectuals espanyols han signat un manifest contra la independència. Escriptors, advocats, polítics, cineastes o economistes han donat suport així a un manifest a favor del federalisme creat per un centenar de professionals catalans

Pedro Almodóvar, Félix de Azúa, Juan Manuel Eguiagaray, Juan Goytisolo, Almudena Grandes, Elvira Lindo, Álvaro de Luna, Antonio Muñoz Molina o Javier Mariscal són alguns dels signants del manifest que publica l'edició digital del diari El País.

Tot i que en gran part són intel·lectuals vinculats a l'esquerra, a la llista, tanmateix, hi ha també personalitats properes al PP com l'escriptor Mario Vargas Llosa.

Els signants posen en relleu que l'aposta sobiranista de Mas pot desbordar el malestar social originat per la crisi econòmica i que els independentistes carreguen aquest malestar sobre la seva particular idea d'Espanya com a boc expiatori.

"Ni Catalunya està sotmesa a una espoliació per part d'Espanya ni el comú dels espanyols alberga cap sentiment menyspreu cap a ella", asseguren, per afegir que els independentistes "es proposen violentar la llei democràtica feta per tots per a tots".

El manifest aposta perquè totes les forces democràtiques busquin un millor encaix institucional per Catalunya, un finançament més just i una federalització del deteriorat Estat de les autonomies.

Veure tots els signants

Veure el text íntegre del manifest

Publicitat
Publicitat

79 Comentaris

Publicitat
#71 pep, manresa, 05/11/2012 - 19:21

Ni que sigui en un altre ordre de coses negar l'espoli fiscal que pateix Catalunya és un disbarat tan gran com negar l'holocaust

#70 Oscar, Cubelles, 05/11/2012 - 17:13

Intel.lectuals?????? El Javier Mariscal es banagloriava, fa ben poc, de no haver llegit un llibre en sa vida. A cagar a la via!

#69 fells, Barcelona, 05/11/2012 - 16:05

L'única llei democràtica és la que surt de les urnes. I si el poble de Catalunya vol la independència i la guanya a les urnes, qui viola la llei democràtica son aquests pseudo-intel.lectuals. Vaja vergonya de "demòcrates".

#68 ccc, bcn, 05/11/2012 - 11:53

un gran exemple de titutlar partidari

#67 SOMiSEREM, CALAF, 05/11/2012 - 10:24

Intel-lectuals : on estaven quan Alfonsito se cepillo el estatut.... es van queixar ? Van donar la cara llavors.... intel-lectuals ....... ???