Cultura · 17 de Novembre de 2022. 08:36h.

"Puigdemont va enganyar els seus propis consellers"

Lorenzo Silva, escriptor: "Em vaig donar de baixa de l'ACEC quan va denigrar un escriptor no indepententista"

"Puigdemont va enganyar els seus propis consellers"

Lorenzo Silva, en una imatge d'arxiu (Foto: www.lorenzo-silva.com)

L'escriptor Lorenzo Silva ha carregat contra el procés en una entrevista a la Contra de La Vanguardia i ha criticat que els líders independentistes "van enganyar i van mentir els seus fidels". "Puigdemont mateix va enganyar els seus propis consellers", ha sentenciat.

Silva ha aclarit que ha marxat de Barcelona a Madrid "per poder reunir-me amb els meus fills grans, no a causa del procés, com algú ha dit" i admet que "enyoro Barcelona, la seva llum, el seu mar, la seva serenitat..."

Tanmateix, lamenta que el procés ha generat "unes forces soterrades que quan afloren... es carreguen el millor dels catalans, que tant admiro: la civilitat". "Respecte al perímetre de l'altre. Llavors vam deixar de ser amables amb nosaltres", ha puntualitzat.

Lorenzo Silva ha denunciat que "la revista de l'ACEC (associació catalana d'escriptors, de la qual jo era soci) va denigrar amb insults una novel·lista catalana perquè era antiindependentista". L'escriptor ha afegit que vaig pregar a la direcció que ens disculpéssim amb ella". "S'hi van negar. I em vaig donar de baixa", ha conclòs.

 

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#8 La crua realitat, Galaxia amunt, 17/11/2022 - 20:40

Recordo una peli on el Toni Leblanc i uns quants més li venìen un pas elevat (escalextic) de Madrid a un tio de Burgos. Naturalment et poden enganyar pero hi ha "timos" que ultrapassen els límits de la credibilitat. El més recent ha estat el PROCÉS, durant el qual una bona colla de babaus s'han empassat un munt de "cuentos xinos" increïbles.

#7 PEPELUIS, PONENT, 17/11/2022 - 20:34

ESCRITORS MEDIOCRES MASSA VALORATS PER REDUÏTS CERCLES FENT EL RIDÍCUL...

#6 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 17/11/2022 - 18:54

Admirable. Conoce bien el tema y dice las cosas claras.
El proceso separatista se basa en un nacionalismo identitario anacrónico que predica la superioridad de una raza y una lengua catalanas.
¡Un engaño, pero muchos chupan de ello!

#5 Marcial Heredia, en tierra de cuñaos, 17/11/2022 - 13:49

Tampoco es que los engañara, les dijo "demà tots al meu despatx" refiriéndose al despacho de waterloo, guiñándoles el ojo. No lo captaron, a 1.400 km nada menos y con la república en el bolsillo ¿pa qué?

#4 Marc de Vich, Vich, 17/11/2022 - 12:48

Barcelona, desde que gobiernan ellos, se ha vuelta una ciudad sucia, incívica, con malos olores, donde ya ni confías en sus guardias, con la banderita catalana, aunque hablen español y menos en los mossos, que ni bajan de sus coches. La mayoría de la gente, que no los vota, pasa de ellos y vive como puede esta situación más bien fea, si no se va

#4.1 Nitato, Navarcles, 17/11/2022 - 19:39

No se yo, siempre he visto Barcelona igual que la describes, y en los 80 peor