Publicitat
Cultura · 3 de Febrer de 2010. 17:24h.

Pujol estira les orelles amb el català

"Molts catalanoparlants són tous, i de vegades fins i tot indiferents, pel que fa a l’ús del català"

Pujol estira les orelles amb el català

Pujol, diumenge passat al míting de CiU

Jordi Pujol ha assegurat en el seu lloc web que la llengua catalana "està molt pressionada" i que "molts catalanoparlants són tous, i de vegades fins i tot indiferents, pel que fa a l’ús del català".

"Ho són -ha continuat- quan tracten amb l’administració, però també ho són, i molt, en el llenguatge col·loquial. I amb una actitud així no hi ha lleis que hi valguin, el català recularà.  I això s’incrementarà molt ara amb el gran volum d’immigració, i tan diversa, que des de fa deu o dotze anys tenim".

L'expresident del Govern creu "que ben aviat pot arribar a la conclusió, en molts indrets i ambients de Catalunya, que no cal ni parlar ni entendre el català. Que és innecessari. Que no cal saber-lo per a moltes feines i molts actes administratius. I que, per tant, finalment és una nosa".

"D'això, en tenim la culpa, repeteixo, els catalanoparlants", ha afegit Pujol.

Publicitat
Publicitat

24 Comentaris

Publicitat
#24 llamantol, Reus, 20/02/2010 - 11:04

A tots aquests anticatalanistes, un bon grapat de ostias i com no ploressin en CATALÀ, cap a casa

#23 José Miguel, El Prat de Llobregat, 04/02/2010 - 17:36

Estoy de acuerdo con Carlos.En una empresa en q trabajé en el dpto.de desarrollo de nuevos productos,me planteé el dilema si decir desenvolupaments o desarrollus.Lo uno no lo decía nadie y lo otro no me gustaba.Descubrí que con desarollos no había probl

#22 Francesc, Barcelona, 04/02/2010 - 12:55

Kropotkin, vós com sempre tan demagog. La qüestió d'amagar l'idioma cal corregir-la. Per què li tens tanta tírria al català? Per què? Quan seràs autocrític?

#21 Anna Vilarassau, girona, 04/02/2010 - 12:14

Com sempre té tota la raó,només cal plantar-te a la Vall d'Aran,el lògic seria que et parlessin amb Aranès,quan tu parles amb català o bé amb català,doncs no,el castellà és la llengua que utilitzen als hotels restaurants.Així anem, vergonyós

#20 Papitu, Papussia d'avall, 04/02/2010 - 11:49

Te tota la raó, pobre home, som uns tous i uns cagats, i si el català (encara) no ha desaparegut del tot com al Rosselló, es perque els espanyols no han volgut apretar-nos més els cargols.