Publicitat
Cultura · 3 de Març de 2010. 10:20h.

Puyal veu el català en perill

Ha criticat que persones de projecció pública "menyspreen la llengua" parlant amb incorrecció

Puyal veu el català en perill

Joaquim Maria Puyal

El periodista Joaquim Maria Puyal ha assegurat, durant la jornada que ha estat investit doctor honoris causa per la Universitat Rovira i Virgili, que "o ens arremanguem o perdrem la llengua".

Segons informa l'Avui, aquesta afirmació és pels qui, segons ha dit, sent persones de projecció pública "menyspreen la llengua" parlant amb incorrecció.

Puyal no ha posat noms. "Són persones capdavanteres a la societat, que prescriuen comportaments. Però en canvi parlen la llengua plena d'incorreccions, amb un menyspreu que a mi em sembla impropi de la dignitat i el prestigi que una llengua ha de tenir dels seus parlants", ha criticat Puyal.

Al seu parer, la raó d'aquesta "manca de respecte" és l'escassa "consciència lingüística dels catalans", l'acomplexament cultural del país. "Hem rebaixat la dignitat de la llengua fins a un nivell vergonyós", va advertir el mestre de les ones, que va recordar que "si estimem el país, la llengua és un element troncal de la nostra cultura".

Publicitat
Publicitat

22 Comentaris

Publicitat
#22 Montserrat Cortès, Badalona, 04/03/2010 - 00:25

Benvolgut Puyal,
Deus trobar a faltar el codi deontològic dels teus companys de professió. Deus trobar a faltar pensar amb la raó i no a cop de titular.
Benvolgut, gràcies.

#21 Josep, Terrassa, 03/03/2010 - 21:45

Aquest individu, el que ha de fer es deixar l'abus constant que fa dels anglicismes snops quan fa les retransmisions.
Out, orsay, etc...
Així no es promociona una llengua.

#20 Ufrasico, Villena, 03/03/2010 - 17:12

Es normal. Todo aquel que "prescribe comportamientos" a los demás, especialmente si es mediante la coacción y la fuerza, tiene que ser un paleto incapaz de hablar correctamente.

#19 Joan, Barcelona, 03/03/2010 - 15:47

Quanta raó tens, mestre Puyal... Cal que els catalans plantem cara amb determinació a tota aquesta purrialla espanyolista i anticatalana que des de dintre i des de fora tracta d'eliminar-nos com a poble i com a cultura.

#18 Joan, Barcelona, 03/03/2010 - 15:46

Joan, tocayo de Barcelona. La teva forma d'integrar és obligant els catalanoparlants a entendre i expressar-nos en la teva llengua castellana a casa nostra? Porto 50 anys aguantant tanta arrogància. N'estic tip. Prou! A Catalunya, en català. Punt.