Publicitat
Cultura · 28 de Gener de 2014. 08:56h.

PxC carrega contra Empar Moliner per cobrar 600 euros per una conferència

L'escriptora replica que "cobrar per la feina, en principi, no és una falta de valors"

PxC carrega contra Empar Moliner per cobrar 600 euros per una conferència

Article d'Empar Moliner

Plataforma per Catalunya ha denunciat que l’escriptora Empar Moliner va cobrar "600 euros per una conferència sobre la violència de gènere i 150 euros de taxi, que es van abonar per portar-la i tornar-la des de Sant Cugat del Vallès".

El secretari general de PxC i regidor de l'ajuntament d'Igualada, Robert Hernando, considera que aquest fet "és del tot vergonyós i deshonest, que hi hagi gent que facin negoci del maltractament a la dona, de la violència de gènere, ens sembla una vergonya a més també per la part contractant".

El dirigent de la formació ultradretana, en un comunicat, afegeix que "aquests diners es podrien haver destinat en lloc de a un bolo teatral d'escassa qualitat, si més no didàctica, a ajudar a dones que han passat o passen per aquest terrible tràngol, per no parlar de l'immoral que trobem pagar 150 euros en un taxi per portar-la a la porta de casa seva a com si fos una vedette".

L'escriptora ha replicat el partit de Josep Anglada, que ho considera una "falta de valors", i, en un article a l'Ara, ha exposat que "és veritat que de valors no en tinc gaires, però cobrar per la feina, en principi, no ho és". "I fer una conferència -afegeix- per a mi és una feina, tracti del tema que tracti. Cosa que no vol dir que, quan em dóna la gana, faci conferències o xerrades de franc".

Moliner, en aquest sentit, manifesta que això és "quan ho decideixo. De la mateixa manera que el meu amic del Senegal, quan li dóna la gana, em regala menjar de la seva botiga".

"Si aquesta conferència hagués estat, per exemple, sobre la literatura de Nabokov, ¿hauria estat lícit cobrar-la segons la Plataforma per Catalunya?", es pregunta. "Si no hagués estat lícit, vol dir que no troben bé que els conferenciants cobrin per fer conferències. Si no, vol dir que només troben inadmissible cobrar si el tema és sensible", assenyala. 

Finalment, Empar Moliner diu que "si la cosa va així, ens haurem de posar d'acord en què és un tema sensible. Per mi, per exemple, és sensible fer una conferència sobre la integració dels immigrants. Per a ells, en canvi, potser no gens".

Publicitat
Publicitat

46 Comentaris

Publicitat
#40 pau bores, BCN, 30/01/2014 - 14:02

i què sap aquesta "periodista" sobre violència de gènere per cobrar 600 euros per una conferència. I a sobre, la nena-pija en taxi des de Sant Cugat. però clar, com és indepe,,,,,doncs tot arreglat que pels amiguets sempre hi han calers. VIsca Catalunya lliure.... de vividors i corruptes

#39 Terraxa, Terrassa, 30/01/2014 - 11:52

Que ella cobri és lamentable, però lícit.
El que no està bé és que li paguin els municipis, amb calers públics, per fer una conferència quan hi ha molta més gent adient i que a més no haurien cobrat (les despeses de desplaçament sí que trobo que s'han de pagar si el convidat ve de fora)

#38 Xevier, Salt, 28/01/2014 - 20:55

Aquesta tal Empar és una més de les persones pijo-progres que hi ha a Catalunya. Totes són molt solidàries amb els inmigrants però van de cara a la pela i se'ls hi en fot tot. Viuen en cases de barris poderosos i van de progres. Molt bé PxC, que la gent s'enteri de com actua aquesta gentusa!!

#38.1 Aleix, Bcn, 29/01/2014 - 09:11

Quan els de PxC us feu passar per catalans haurieu de tenir en compte que ningú escriu malament el seu propi nom.

#37 català no nacionalista .........................., ., 28/01/2014 - 20:18

"tv3 m'insulta a mi com a català no nacionalista cada dia",... senyor Mas, Homs i resta de separatistes catalans............................................................................

#36 (SORAYA dixit)..................................., ., 28/01/2014 - 18:43

"El Gobierno CUMPLE y hace cumplir la LEY, en todos los ámbitos, y, especialmente, cuando están en riesgo DERECHOS fundamentales como el DERECHO a la INTIMIDAD.Los padrones municipales están protegidos y en ningún caso se permitirá que se haga un uso de ellos contrario a lo que dicta La LEY"....