Publicitat
Cultura · 12 de Maig de 2010. 12:06h.

Quan els catalans viatjaven de franc

Dux Editorial reedita l''Anecdotologi de Francesc Pujols'

Quan els catalans viatjaven de franc

L'Anecdotologi de Francesc Pujols

“Ésser català equivaldrà a tenir els gastos pagat a tot arreu allà on vagi”. Aquesta és una de les observacions més populars de Francesc Pujols, el filòsof català que va influir des de Josep Pla Eugeni d'Ors passant per Cambó i Carles Riba fins a Jaume Sisa, Quimi Portet o Roger Mas.

Amb l'objectiu d'apropar el filòsof al gran públic Dux Editorial ha reeditat l''Anecdotologi de Francesc Pujols', un compendi publicat per Isidre Clopas el 1953 i que ara ha revisat el periodista de Balaguer Xesco Canosa i que es va presentar a la Torre de les Hores de Martorell.

Compta l'anecdotari que a Francesc Pujols li van fer notar que si fos americà s'hauria fet milionari amb la seva aportació a la cultura, al que Pujols va respondre que "si fos americà no hauria pensat i escrit el que he pensat i escrit sent català".

També relata l'anecdotari que a l'arquitecte Puig i Cadafalch li van preguntar si havia estat mai a Roma, al que el militant de la Lliga Regionalista va dir que no, però que havia vist el plànol.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 ton, sallent, 13/05/2010 - 19:20

toni, a quin any vas nàixer tu. Jo quan vaig anar a l´escola em feien parlar en castellà, ah! i cantar el cara al sol cada día dues vegades i la oración por los caídos por Dios y por España. Vaig nàixer al 1949

#3 TONI de CIUDADANOS, BARCELONA, 13/05/2010 - 00:12

Pero en los años 1953, no nos han metido en la cabeza que el catalán estaba prohibido?, parece que no era así, pues Espriu tambien publicó su obra en esos años sin muchos problemas. El victimismo una vez más sirve para trepar en la política y forrarse

#2 ccc, bcn, 12/05/2010 - 20:12

alguns catalans ja viuen simplement de ser-ho, concretant, de ser catalanistes i independentistes 'treballant' per el sistema,

#1 Enrique Berenguer, Barcelona, 12/05/2010 - 13:51

Pujols debe ser el abuelo de un amigo mío militante ERC que va a pasar su agosto en Sevilla, porque allí no se paga nada. Esta Semana Santa un desconocido fue a buscar a su mujer al aeropuerto, la albergó gratuitamente 15 dias, y la devolvió al avión.