Publicitat
Cultura · 4 de Febrer de 2022. 12:17h.

"Que no acabem com Belfast"

L'economista Francesc Granell adverteix sobre eventuals episodis de violència amb el procés

"Que no acabem com Belfast"

L'economista Francesc Granell (Barcelona, 1944), que va ser director general de la Comissió Europea, ha advertit que “no acabem com la pel·lícula Belfast, amb trets i incendis” durant la presentació aquest dijous del llibre del també economista Ferran Brunet “Economía del separatismo catalán”  (Deusto).

Granell es referia amb aquestes paraules al film de l'actor britànic Kenneth Branagh que narra la seva infància a la tumultuosa Irlanda del Nord de finals dels anys 60 en plens disturbis entre catòlics i protestants.

 

 

El que fos alta càrrec a Brussel·les ha advertit també “el procés ha acabat en un cúmul de disbarats” i que “hem estat perdent el temps”, “Es creuen que Catalunya està en els temps dels Àustries”, ha afegit. Tambén s'ha preguntat "les empreses que ja no són aquí on paguen l'IVA?" en al·lusió a la fugida de seus empresarials.

Per això ha recomanat perquè, al seu parer, “analitza la situació amb dades objectives” i “elements irrefutables”. A parer seu, pot ajudar a modificar el “marc mental” i fer “canviar d'opinó” a molta gent.

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#13 Joaquim Moriscot bernadell, L'Hospitalet de Llobregat, 05/02/2022 - 10:57

Fa 10 anys, quan va començar el procés, ja es deia que hi hauria enfrontament civil. 10 anys després, es continua dient el mateix, i l'enfrontament no arriba. Tinc la sensació que alguns estan desesperats per acabar amb el procés i no saben com.

#12 David, Mataro, 04/02/2022 - 20:53

La guerra sera entre ellos mismos. Cada vez habra mas lazis que se daran cuenta de que les han tomado el pelo todos estos años.

#11 Tirant, Bcn, 04/02/2022 - 19:52

El vaig tenir de professor a IEF i Cambra sobre Comerç Internacional. Quina saviesa i preparació destil·lava a cada classe. Llarga vida al professor Granell! ...

#10 Sergi Sergio, Barcelona, 04/02/2022 - 17:36

El resumen del proces es que una banda de jetas, vividores y parasitos, mangantes y trileros enredo a dos millones de personas para seguir chupando del bote y seguir llenandose los bolsillos, no hay nada mas, es asi de simple y triste.

#10.1 Josep, Nos vamos directos a la m, 04/02/2022 - 21:03

Y esos dos millones siguen creyendo que los llevan hacia el paraíso cuando en verdad nos conducen a todos al matadero

#9 Onofre de Dip, Barcelona, 04/02/2022 - 14:56

En tiempos de los Austria, los catalanes y sus instituciones tenían no poca razón en los agravios que exponían a sus virreyes, al rey cuando se dignaba a convocar cortes y, finalmente, a Olivares, ya en la crisis final. Insisto, había motivos bien reales y justos de queja. Ahora, y a diferencia de aquel tiempo, no hay NINGUNO.