Publicitat
Cultura · 11 de Novembre de 2020. 08:37h.

Querella contra Rahola per plagi

L'advocat Josep Maria Loperena l'acusa de haver-li 'robat' un personatge per a la seva darrera novel·la

Querella contra Rahola per plagi

L'escriptor i advocat Josep Maria Loperena ha presentat una querella criminal per un delicte contra la propietat intel·lectual contra Columna, editorial de el grup Planeta que publica en català la novel·la 'L'espia del Ritz', contra la seva autora, Pilar Rahola, i contra el periodista Jordi Finestres, responsable del reportatge sobre Bernard Hilda que la revista 'Sàpiens' va publicar el 2003, segons informen l’ACN i El Periódico. La periodista i tertuliana, per la seva banda, ha presentat una querella contra Loperena per presumptes injúries i calúmnies.

Loperena acusa Rahola d'haver-se apropiat del “seu“ Bernard Hilda, un violinista real que va treballar a l'Hotel Ritz de Barcelona en els anys 40 inclòs en la seva obra 'L'espia del violí (Efadós), que ell va ficcionar com espia tot i que assegura que "mai" no ho va ser. Per contra, Rahola defensa que el protagonista de la novel·la s'inspira en les informacions publicades sobre el personatge real.

Loperena reclama una indemnització en funció dels ingressos obtinguts per l'edició i venda de la novel·la L'espia del Ritz i que no quantifica. Hores després d'anunciar-la querella de Loperena, Rahola, Finestres i l'editorial Columna l'han qualificat de "deliri argumental" en un comunicat que els advocats defensors del bufet Vosseler han enviat als mitjans.

En aquest, opinen que l'escriptor ha iniciat una campanya "indigna i espúria" amb l'única finalitat de "promocionar-se" a nivell personal i a la seva novel·la, i recorden que des del mes de juny tenen una querella interposada contra Loperena per "greus calúmnies" a la qual pròximament s'afegiran una altra demanda per danys.

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#16 Massa evident, Barna, 11/11/2020 - 17:00

Home, és que alló de "a algún indret de la Garrotxa d'el que no m'en vuill enrecordar", sembla un xic sospitós, oi?

#15 esther, bcn, 11/11/2020 - 16:56

Ho tens molt malament, Rahola, ni en Mas ni en Madí posaran la mà al foc per tu. No saps on t'has posat ni amb qui. Tots els meus respectes i admiració per el Sr. Loperena.

#14 Sergi Sergio, Barcelona, 11/11/2020 - 16:46

Pilar Latrola en su linea de siempre de trola en trola.

#13 Cralos Gomez, bestia amb forma humana, 11/11/2020 - 15:27

Amb els meus antecendents ja no tinc res a rascar pero us ben prometo que si tornes a neixer em faria catala professional.

Ja m´ho deia ma mare que em cuides molt de les males companyies

#12 maria, bcn, 11/11/2020 - 14:55

Aprovat!!!!!
Ho trobava a faltar.
Gràcies.