Publicitat
Cultura · 20 d'Octubre de 2011. 09:54h.

Quintana se sent víctima d'una "lapidació verbal"

"No crec que hagi de justificar res" per parlar en castellà a casa

Quintana se sent víctima d'una "lapidació verbal"

Quintana, en un concert

El cantant Gerard Quintana, en un article d'opinió a El Periódico, considera que "no crec que hagi de justificar res. Sé quin és el preu de no ajustar-te a cap dels clixés d'una realitat polaritzada".

"Molta gent donant el seu suport. D'altres, argumentant les seves divergències. I més dels que voldria traspassant la linia del respecte i entrant directament a la lapidació verbal", explica sobre la polèmica.

"Al mig hi ha un món divers i mestís que viu en terra de ningú. I que sovint no se sent representat en aquest joc d'identitats enfrontades i de llengües que s'esmolen com armes, les unes contra les altres", lamenta.

"Després de la trucada torno a mirar el correu. M'escriu un noi de família andalusa. La seva mare és de Granada. A casa seva parlen castellà. Em diu que són independentistes però que no ho poden dir a ningú perquè ningú no els entén. També llegeixo a les xarxes socials que no parlo en català als meus fills. A casa es parlen sovint més de tres llengües en qualsevol sobretaula", explica.

"La sensació és que has obert la porta del teu cau més sagrat i que la gent s'hi entra a cagar a dintre. És estrany d'explicar. Em truca l'Albert Om i també parlo amb l'Eloi Vila, el guionista del programa. Els sap molt greu tot plegat. L'Albert em diu que potser el més positiu de la història és que s'ha obert un debat pendent. Si aquest país aspira a la indepedència ha de tenir un esperit integrador".

"Si comencem assumint postures tan excloents vol dir que no reconeixem el monstre que ens mira des del mirall. Jo vull viure en un país lliure format per persones lliures. Potser ja és hora que pensem com volem ser un cop arribem a l'horitzó", conclou.

Publicitat
Publicitat

83 Comentaris

Publicitat
#57 Marta, Barcelona, 23/10/2011 - 17:42

Tota la vida m'havia semblat un tio insofrible pagat d'ell mateix, però ara veig que a més es babau de mena, incongruent fins al moll de l'ós i victimista.

#56 alemany stolberg, tortosa (Aquitania), 21/10/2011 - 04:28

Aznar al final te rao al nostre pais la prfessio en futur es psiquiatra. Preneu nota perroflautas i a estudiar.

#55 felip, barcelona, 21/10/2011 - 01:00

Quan l´Albert li pregunta al fill gran "quants anys tens", el nen respón SIETE. Els nens del Quintana no saben parlar català si en sabés respondria en català tal i com ho faria en anglès si l´albert li hagués preguntat -How old are you?.

#53 ramon, barcelona-c, 20/10/2011 - 22:56

El que fa un noi ja tan gran em deixa fret i tot i que estic segur que no serà un model a seguir per espanyols o,alemanys o suecs, al mon hi ha gent amb pricipis i personalitat i gent frívola que no son el que semblan.Es la sintesi d'alló que diuen una societatcomplexa o sigui desvertrevada

#52 ¿...?, bcn, 20/10/2011 - 22:38

El catalanismo ha quedado bien retratado con el tema de Gerard. ¿Aún queda algún tonto útil que piense que estos quieren fomentar el bilingüísmo?

#52.1 LLUC, BILINGÜE, 20/10/2011 - 23:19

Hombre, lo que es seguro es que los únicos que pueden fomentar el bilingüismo en Catalunya son los bilingües y ya sabes quienes son. No son los colonos.