Cultura · 21 d'Octubre de 2013. 20:55h.

Rafel Nadal reivindica la cultura de l'esforç

El periodista lamenta que l'esquerra hagi abandonat valors com "l'estalvi i el sacrifici"

Rafel Nadal reivindica la cultura de l'esforç

Imatge de l'acte

El periodista i escriptor Rafel Nadal ha presentat el llibre Quan en dèiem xampany (Editorial Columna) i ha aprofitat l'acte per criticar el centreesquerra per haver rebutjat "valors com ara l'estalvi, sacrifici, educació o l'alliberament personal".

L'exdirector d'El Periódico ha recordat que els valors que van portar el seu besavi a crear una empresa de taps de suro a Reims són els "valors que van fer forta Catalunya la segona meitat del segle XX". Nadal ha retret que "no sé per què alguna política de centreesquerra va rebutjar" aquestes senyes d'identitat "populars".

En aquest sentit ha recordat "l'estalvi, sacrifici, educació o l'alliberament personal". Per a Nadal, la clau de l'èxit de l'empresa familiar va ser que "els francesos comparteixen els mateixos valors, però afegint-hi disciplina i rigor".

Nadal també ha criticat que "aquesta cosa de l'esquerra catalana on jo militava feia de menys la família", però ara "amb la crisi l'hem tornat a descobrir". L'acte, que s'ha fet a La Casa del Llibre, ha estat presentat pel periodista de TV3 Albert Om, que ja va introduir també l'anterior llibre de l'autor.

També hi han estat la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, l'escriptor i periodista Arturo San Agustín, el director de Catalunya Ràdio, Fèlix Riera o el professor d'història Joan B. Culla.

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#10 Joan, bcn, 22/10/2013 - 15:56

El gandul mediocre i nepotista endollat Rafa Nadal reclama la cultura de l'esforç.

#9 Joan, Barcelona, 22/10/2013 - 15:32

Nadal, Nadal... díme de qué presumes y te diré de qué careces

#8 Flint, BCN, 22/10/2013 - 13:50

Es chocante verlo acomodado en su sofá, luciendo "panxa", y degustando cava..luego se permite el lujo de criticar a la izquierda y reclamar esfuerzo...en fin...

#7 ccc, bcn, 22/10/2013 - 12:24

fa gràcia sentir aquest sr dir aquestes coses.

#6 Kropotkin-Harto de esbirros del régimen, Vic, 22/10/2013 - 10:03

¿Pero algún miembro de la famiglia Nadal ha llegado a algún sitio alguna vez debido a su esfuerzo o a su valía? Jua, jua, jua,... Pero si lo enchufaron a dedo como director de el Periódico. Jua, jua, jua,.. Vaya morro que se gastan los pseudosocialitas del caviar estos. Jua, jua, jua,...

#6.1 Enric, Barcelona, 22/10/2013 - 12:25

#6

Kropotkin
Els que no sabeu "fer la O amb un canuto" sempre igual. Qualsevol que arriba a un lloc és per "enchufe" Segur quel premi Josep Pla també és regalat. Sou escòria.

#6.2 Marta, bcn, 22/10/2013 - 16:00

Doncs lamento dir-te Enric que, efectivament: el premi Pla tothom del món literari català sap que és un dels premis més devaluats del país, igual que per exemple, i des de fa uns anys, el Prudenci Bertrana, o des de sempre el Sant Joan.