Cultura · 7 de Maig de 2014. 10:20h.

Raimon: "segons com vagi el procés, també votaria sí"

El cantautor adverteix, però, que "els estats solen crear-se amb violència"

Raimon: "segons com vagi el procés, també votaria sí"

Raimon

El cantautor Raimon, en una entrevista a El Periódico, lamenta que "des de l’Estat espanyol no ens deixen comprovar quants són els uns i els altres i creuen que tot això defallirà sol, i en això s’equivoquen. Diuen que hi ha el 25% d’independentistes de tota la vida, però el 47% que votaria sí. Aquí hi som tots. Jo, segons com vagi el procés, també votaria sí".

"Per una altra part, encara que no m’agrada dir això perquè sembla que estiguis fent por, els estats solen crear-se amb violència. Si dic això, em repliquen: 'Llavors, ¿vols que tot segueixi igual?'. Doncs no, això és mentida. Però no és blanc o negre. I no sóc un polític. Sempre que he pogut he cantat en teatres, no en altres contextos. De vegades hi ha gent que s’equivoca i veu en mi un altre personatge", afegeix.

Raimon recorda igualment que "no he estat mai militant de cap partit, i quan no estic convençut d’alguna cosa, l’estudio però no em veig apuntant-me a fer proselitisme. I hi ha gent que té una visió de mi que, si m’hagués escoltat bé, no hauria de tenir".

Tot i això, admet que "avui els únics arguments clars estan en el procés independentista. La gent no s’acaba de creure que una cosa que no s’ha fet en 25 anys es pugui fer ara. I aquí és on surten uns interrogants, perquè no és clar". També considera que "amb la independència no hi hauria més separació de la que ja hi ha ara".

Finalment explica que "conec la Muriel (Casals) des de fa temps; és una persona que ve de l’esquerra. Sembla que ara Òmnium accentua aquest perfil sobiranista. No crec que descuidi el cultural, però ara sembla que tot el que no és aquest procés sigui secundari".


Publicitat
Publicitat

29 Comentaris

Publicitat
#26 Carme, Sabadell, 08/05/2014 - 11:50

Espero que al seus "recitals" a Barcelona no hi vagi ningú. Llavors (potser) ho entendrà.

#25 Jess, Barcelona, 07/05/2014 - 23:06

Bé ja has agradat a tots. Fa dies deies que no eres independentista i ara que potser votaries si. Thothom content.

#24 Alvar, Bcn Española, 07/05/2014 - 21:31

Els pocs indepes que van quedant a la cuneta d`enoticies, deuen estar rabiant de dolent en veure tants comentaris en contra del separatisme i la seva esquizofrènia insolidària. Ja s`acaben els diners que van treure als hospitals per pagar als defensors de la virulència separatista.

#23 pep, manresa, 07/05/2014 - 20:40

Tot els valencians que juguen a catalanistes (es diguin Raimon, Vicentet Sanchíz o Eliseu Climent) són iguals: no volen peles, només euros.

#22 El mico de l'anís, Badalona, 07/05/2014 - 17:48

Deu ser família d'en Lokillo, aquest.