Publicitat
Cultura · 20 de Juliol de 2020. 19:31h.

Rebot al món de la cultura per la gestió del covid

“No podem ser el cap de turc d'aquesta pandèmia”

Rebot al món de la cultura per la gestió del covid

Mariàngela Vilallonga (foto: Departament de Cultura)

El sector cultura està indignat amb el Govern per prohibir concerts i tancar sales de cinema, teatre i música davant l'increment de casos de coronavirus. “No podem ser el cap de turc d'aquesta pandèmia que serveixi per maquillar la manca de propostes clares per part de l'administració”, assegura el sector en un comunicat difós a les xarxes socials.

El món de la cultura acusa la Generalitat de fomentar la “criminalització” del sector per adoptar una mesura “aleatòria”. “La cultura ha fet un dels esforços més grans per adaptar-se a aquesta crisi i demostrar que pot ser completament segura per totes”, afirmen.

També lamenten que “som de nou el primer sector a caure” i fan una crida a concentrar-se aquest dilluns a les 20:30h al teatre Grec de Barcelona sota el hashtag #joavuivaigalgrec. El festival Grec es va suspendre aquest diumenge arran de les mesures adoptades per contenir els brots de coronavirus que va aprovar el Govern.

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ho va anuncia a twitter, on va qualificar l'ordre de suspendre les activitats de culturals d'“incoherent”. “Molta gent està dient, amb raó, que sembla incoherent mantenir terrasses o platges obertes i alhora prohibir espectacles o esports que compleixen normativa sanitària”, va assegurar.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#7 Patumeiro, Sant Patumet, 23/07/2020 - 13:24

D´on ha sortit la padrina aquesta? De quin casal s´ha escapat?
Au, torni tornii, q encara es perdra el campionat de Butifarra

#6 Marti, Palafrugell, 21/07/2020 - 08:38

Dice el Dr. Bonaventura Clotet que cerrar los espectáculos es un gravísimo error. Debe ser que teme por el futuro del procés y de el mismo.

#6.1 Torental, Torrecilla, 23/07/2020 - 13:24

claro como tiene todos los hijos enchufados de actores.

#5 Ojotuerto, Calafell.tab, 21/07/2020 - 07:36

!!!CAP de Turc!!. !CAP de Turc!. Una frase igual que en Español!!!! . Con origen en la Batalla de Lepanto! Triunfo de Felipe II . Que barrió la amenaza Turca del Mediterráneo . Las brújulas en el Golfo de Lepanto (Grecia), se vuelven locas por la cantidad de metal hundido en el fondo.

#4 Tabarnés puro, Barcino, 20/07/2020 - 21:00

Que s'hi posin fulles.
O mejor, churritos amarillos. Ea.

#3 recordad 6 y 7 septiembre, Barcelona is not Catalonia. Fuera colonos catalanes de Barcelona. Cataluña nos roba miles millones, 20/07/2020 - 20:23

no nos engañemos, prácticamente el 90% del sector mal llamado cultural, porque la mayor parte de cultura tiene poco, vive de las subvenciones de las Administraciones desgobernadas por sus amiguitos ya que en un mundo real donde dependieran de competir en el libre mercado lo tendrían muy crudo