Publicitat
Cultura · 22 de Febrer de 2011. 20:37h.

Reconeixement a Pau Casals

El Congrés aprova, a proposta de Joan Tardà, que l'himne de la Pau sigui l'oficial de l'ONU

Reconeixement a Pau Casals

Pau Casals, en una foto d'arxiu

La comissió de Cultura del Congrés dels Diputats ha aprovat per unanimitat una proposició no de llei, presentada per Joan Tardà d'Esquerra, en la qual es proposa a les Nacions Unides (ONU) que l'himne que va interpretar Pau Casals amb motiu de la concessió de la medalla a la pau esdevingui l'himne oficial d'aquest organisme. La iniciativa també convida l'ONU a celebrar el 40è aniversari del concert del músic català a la seu de l'Assemblea General.

El coordinador dels diputats i senadors del PSC, Francesc Vallès, ha explicat que la iniciativa també insta a les Nacions Unides, “a sumar-se als actes de commemoració del 40è aniversari de l’esmentat concert, en cooperació amb el Govern d’Espanya i la Generalitat de Catalunya, mitjançant l’organització d’actes encaminats a exalçar la pau i la llibertat”.

Així mateix , la proposició també pretén “intensificar la col·laboració amb les institucions i els organismes que promouen la figura i l’obra de Pau Casals i els festivals que mantenen viu el seu record”.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 Jim, bcn, 23/02/2011 - 18:05

Pepe, un consejito: lee con más atención, porque si no acabas entendiendo justo lo contrario de lo que lees.

#4 pepe, andorra, 23/02/2011 - 17:45

joer, si q es verdad q el odio es una palanca muy buena para conseguir objetivos, solo hay q ver como les lavan el cerebro a los ultras catalanistas tipo JIM q dice barbaridades sin inmutarse; nadie odia a Cataluña, sin embargo la hispanofobia si q la veo mas arraigada en los normalizados.

#3 Daniel, Lleida, 23/02/2011 - 09:31

Perdoneu! Però algú ho havia dir!

#2 ANTON, san jose, 22/02/2011 - 21:55

No, no es cap bona noticia, el Tarda l´ha cagat, aixo ho faran per endur.sen el merit des.de el "gobierno de españa" i demostrar el que no son "democrates", res bo per catalunya pot sortir cuan es fot per el mitg "el gobierno"

#1 Jim, bcn, 22/02/2011 - 20:54

Quin congrés? El dels espanyols, que, com alguns "intel·lectuals" ens diuen constantment, odien Catalunya i tot el que faci olor a Catalunya? En fi, em sembla una bona notícia.