Publicitat
Cultura · 7 de Gener de 2013. 12:00h.

RIP per la Catalònia

La llibreria tanca després de més de 88 anys pel descens en la venda de llibres

RIP per la Catalònia

Imatge de la llibreria (Foto: http://www.llibreriacatalonia.cat)

La històrica llibreria Catalònia de la ronda de Sant Pere de Barcelona tancarà les seves portes al febrer després de més de 88 anys, a causa de la crisi.

Miquel Colomer, director de la llibreria ha confirmat la decisió mitjançant una carta oberta publicada al lloc web de l'establiment. Colomer lamenta que la Catalònia hagi de tancar per l'actual situació econòmica després "d’haver superat una Guerra Civil, un incendi devastador, un conflicte immobiliari".

"L’actual crisi, més accentuada al sector del llibre, ha generat una davallada de vendes els darrers quatre anys, que en les nostres circumstàncies i condicions, han fet impossible la continuïtat de la llibreria", explica Colomer.

"Aquesta decisió, ja irrevocable, ha resultat molt difícil, trista i dolorosa de prendre. Hem intentat totes les sortides possibles, potser massa tard, però o bé no existien o no les hem sabut trobar", afegeix.

El director lamenta que "amb totes les noves formes que pren la difusió cultural, hi ha i hi haurà persones, associacions, col·lectius i empreses que fan i faran possible la pervivència de la literatura i en general de la cultura escrita. Malauradament, en aquest futur,  la Llibreria Catalònia no hi podrà ser present".

Publicitat
Publicitat

23 Comentaris

Publicitat
#13 jvalls, BCN, 08/01/2013 - 11:27

La foto té estètica de mausoleo. Doncs ha complert el seu destí estètic. Doncs això. Una pena. Ara només hi ha llibreries de Best-Sellers, de harry potters,etc. etc.

#12 Ignasi Ripoll, Sant Carles de la Ràpita, 08/01/2013 - 06:27

Que trist. Han sigut molts anys de trobar-hi sempre el que buscàvem. A aquest pas només sobreviurà l'ABACUS. Els únics que tenen beneficis durant la crisi són els bancs, les elèctriques... El senyor Lara podria fer un acte de patriotisme i salvar-la, no? O és que és un altra tipus de patriota?

#11 BEJOTA, bcn, 07/01/2013 - 19:30

Tot el que 's produeixan catalá está subvencionat o tanca.Ací, cal mentalitzar-se per aceptar les tres llegües :English ,castellá i catalá.Tot n'es pot subvencionar.

#10 Pere, Barcelona, 07/01/2013 - 17:00

hosti! ho sento, quina llàstima... m'agradava donar-hi una volta de tant en tant... no hi comprat poc llibres... sens dubte és una pèrdua...

#9 palker, posdaqui, 07/01/2013 - 16:42

¿Pero como no estaba cerrado antes?. ¿Un lloc que promulga cultura libre?. ¿Cumplia el cupo de llibres en catalá?. Seguro que vendía los que ha escrito el Asnar..... Sort que hemos reaccionado pronto. Al nostre país no volem que nos den lecciones de cultura. Otro paso más para la oscuridad del 2014

#9.1 Gerard, Barna, 08/01/2013 - 07:29

Quines ruqueries dius? Si ni tan sols la coneixes com a mínim sigues prou llest com per callar i no fer el ridícul.