Publicitat
Cultura · 4 de Març de 2013. 09:55h.

RIP per la cultura

Espelmes pel tancament de la Sala Tallers del TNC

El món de la cultura ha donat l'últim adéu a la Sala Tallers del Teatre Nacional de Catalunya (TNC). Vestits de dol i portant flors vermelles i espelmes, més d'un centenar d'actors, directors i aficionats al teatre s'han reunit per escenificar l'enterrament de l'equipament cultural i "pregar per la seva ànima".

Convocats per la plataforma 'Marea Roja-Cultura en lluita', una marxa fúnebre ha portat el taüt des de la porta principal del TNC fins a la Sala Tallers, on ha estat enterrat a la gespa.

Fa mesos que s'havia anunciat i aquest diumenge s'ha fet efectiu. La Sala Tallers ha representat l'última funció i no tornarà a obrir les portes fins d'aquí a dos anys. El motius del tancament són les dificultats econòmiques i la davallada en la venda d'entrades, que han fet que l'espai sigui, ara per ara, insostenible. 'Groenlàndia', de Jordi Faura, ha estat l'última obra representada.

El TNC preveu una caiguda dels ingressos propis del 28% per a 2013, prop d’un milió d’euros, motiu pel qual la direcció ha justificat el tancament de la Sala Tallers i ha reestructurat la programació del que queda de temporada fins al juny.

A banda de les mesures adoptades -s’han eliminat un total de 70 funcions-, el Consell d’Administració treballa en un pla de viabilitat que podria implicar un expedient de regulació d’ocupació per a la plantilla, formada actualment per 129 treballadors.

Persones del món de la cultura escenifiquen l'enterrament
Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#3 pepe, andorra, 04/03/2013 - 18:02

Y para 129 personas necesitan un consejo de administración? Pues si q tienen q enchufar peña los políticos estos de hoy en día.

#2 spanish, Madrid, 04/03/2013 - 14:23

la tanca CIU, amb el recolçament d´ERC que hi feien gent d´ERC posant espelmes?

#2.1 pepe, andorra, 04/03/2013 - 17:57

pues lo q mejor saben hacer los de ERC, demagogia barata.

#1 Príncep de Lampedusa, Sabadell, 04/03/2013 - 11:42

Voleu dir espelmes per la cultura "subvencionada". Perquè hi ha molta gent que no viu de la subvenció pública i tira endavant, amb propostes estimulants i ben parides. Gent subvencionada=Parafuncionaris!