Publicitat
Cultura · 2 de Novembre de 2008. 16:45h.

RIP per la Setmana del Llibre

L'Avui critica Hereu i considera que "ja li podem començar a cantar les absoltes"

RIP per la Setmana del Llibre

Visitants a una edició de la Setmana del Llibre a Barcelona

El diari Avui dedica el seu editorial a la marxa de la Setmana del Llibre en Català a Sant Cugat del Vallès després que l'Ajuntament de Barcelona hagi rebutjat cedir la Plaça de la Catedral, on ja s'havia fet en alguna anterior ocasió. El diari considera que, en aquest cas, "el que sorprèn es que Barcelona posi tantes pegues per acollir un recinte que estimula la cultura catalana i per on passen, més o menys, unes 200.000 persones durant deu dies". El rotatiu recorda que "l'aposta pel centre de la plaça de Catalunya va funcionar molt bé tant pel nombre de visitants com per la facturació (315.000 euros). L'estratègia de situar la Setmana al bell mig de la ciutat era molt important per als organitzadors i no estaven disposats a tenir una pitjor ubicació".

També que, a l'indret de la Catedral, "tot i que es van vendre 21.000 llibres en deu dies (i es van facturar 275.000 euros), les xifres van ser inferiors que a la plaça de Catalunya". "Per al 2009, l'equip d'Hereu -continua- sorprèn convidant la Setmana als Jardinets de Gràcia. Cada vegada menys cèntric, cada vegada més esquifit i amb menys sensibilitat per facilitar la venda del llibre en català. Sentint-ho per Sant Cugat, ciutat amb alt poder adquisitiu i bon nivell de lectura, si la Setmana es veu forçada a fugir de Barcelona, ja li podem començar a cantar les absoltes. Serà una altra passa enrere".

Article de Xavier Rius: "Fahrenheit 451 a Barcelona"

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 Ignasi Ripoll, Sant Carles de la Ràpita, 03/11/2008 - 22:29

Un digne Hereu de Joan Clos. La ignorància per bandera, la cultura pel folre i a donar saltets quan el Barça guanyi una lliga. Quina vergonya.

#6 Montserrat, Catlunya perplexa, desorientada i decadent, 03/11/2008 - 16:24

Catradio, TV3, la setmana del llibre català i aviat l'avui, això és la destrucció de la cultura catalana a mans del tripartit. D'un illetrat per president de la Generalitat i del Parlament en surt un país analfabet de cultura.

#5 Inxènius, Barcelona, 03/11/2008 - 09:41

Al marge de l'actitud (ja habitual) del PSC, el cert és que la qualitat de la Setmana és més que dubtosa: llibres vells, atrotinats i poques peces curioses que no puguis trobar a qualsevol llibreria qualsevol dia de l'any.

#4 Gaspar de Portolà, Barcelona, 03/11/2008 - 09:37

PSC=PSOE=ESPANYOLS=ENEMICS
No us en adoneu que ells tenen clar que són els nostres enemics i l'únic que busquen és exterminar-nos? A l'enemic no se'l convenç se'l combat. Visca Catalunya lliure

#3 Robert, Barcelona, 02/11/2008 - 23:48

Lamentable, Hereu i el PSC. És indignant que no tinguin cura d'un event important per a la cultura catalana. A la plaça Catalunya hi pot actuar Manu Chao, però no s'hi poden oferir llibres en català. Fora, Hereu!!!