Publicitat
Cultura · 24 de Gener de 2014. 17:29h.

RIP per una altra llibreria a Barcelona

L’Excellence del carrer de Balmes també tanca per la crisi

RIP per una altra llibreria a Barcelona

Imatge de la llibreria Excellence

La llibreria Excellence del carrer Balmes de Barcelona ha estat la darrera en anunciar que no pot fer front a la crisi i que el proper 31 de gener tancarà les seves portes. Després de comunicar-ho als treballadors, l’empresa ha anunciat el seu adéu definitiu.

Així, l’Excellence -que ja per motius econòmics es va haver de traslladar fa uns anys de la Rambla Catalunya al carrer Balmes amb Travessera de Gràcia- completa la llista de les moltes llibreries que han hagut de plegar a la capital catalana en els últims anys.

Abans ho havien fet la Platón, la Canuda i fa un any la Catalonia, la qual no va poder superar la situació econòmica que es viu al país i va haver de tancar després de més de 88 anys d’història.

D'altres llibreries històriques de Barcelona -després fins i tot haver plantat cara al franquisme i d'altres situacions difícils- tampoc no han pogut amb la crisi.

Una de les primeres en tancar va ser la Cinc d'Oros -referent dels 'progres' de la ciutat durant anys- la qual va baixar la persiana definitivament l'any 2002.

Després van venir la Llibreria Francesa, la Bosch, la Herder, Argos o la Castells. També van tancar la llibreria Ona, al 2010, o la històrica Áncora i Delfín de la Diagonal ara fa dos anys.

La situació econòmica i l'augment de llibres electrònics, així com la pirateria, han acabat amb uns establiments que han estat durant dècades símbol de la Barcelona més cultural.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 Miquel, Mollet V., 24/01/2014 - 22:14

el llibre electrònic fa molt de mal, a més de la crisi econòmica que estem patint.

#4 Visca la globalització!, neoliberal, 24/01/2014 - 20:27

Millor. Així podran obrir un altre McDonalds i cada dia serem més estúpids i estarem més grassos.

#3 Poirot, BCN, 24/01/2014 - 19:54

Lo que demuestra lo leído que es el ciudadano catalán y lo preparado que esta para ser abducido por el agit-prop del nazismo.
Y aquí Madrit no puede "robarnos", y la patraña de la pirateria es una cortina de humo.
Todo el mundo sabe que la pirateria se centra en audiovisuales.

#2 Joan Codina, Barcelona, 24/01/2014 - 17:49

A Ripoll s'ha obert una llibreria nova, també a Barcelona, "la impossible", Documenta tancarà però se n'obrirà una altra, 16 llibreries seran modernitzades al llarg del 2014 i està previst que se n'obrin més.
Sembla que només tanquin llibreries i sí que en tanquen, però també se n'obren

#1 Joan Codina, Barcelona, 24/01/2014 - 17:45

El parla molt del tancament de la llibreria Ona i no es diu mai que ha tornat a obrir al carrer Gran de Gràcia, que és un local millor encara del de la Gran Via i que la llibretera és una experta fantàstica a qui dóna gust escoltar i de qui molt es pot aprendre
Força ONA!!!