Publicitat
Cultura · 20 de Novembre de 2017. 13:10h.

Rosa Maria Sardà retorna la Creu de Sant Jordi

Isabel Coixet explica que l'actriu rebutja la condecoració "ateses les cirscunstancias"

Rosa Maria Sardà retorna la Creu de Sant Jordi

La cineasta Isabel Coixet, en un article a El País, ha revelat que l'actriu Rosa Maria Sardà va acudir el passat estiu del Palau de la Generalitat per retornar la Creu de Sant Jordi que li va ser concedida. Sardà va signar al setembre el document "1-O Estafa antidemocràtica" amb 365 personalitats, una d'elles Coixet.

Coixet explica que el gest de Sardà va ser "un crit d'auxili, un cop de puny a la taula, un ja n'hi ha prou, 1 no puc més". "Va entrar al Palau de la Generalitat i va preguntar a la funcionària de torn que al principi no la va reconèixer i no va entendre la pregunta", relata. "Després d'uns minuts, va aparèixer un funcionari que, amablement, després li la mà amb força, la va conduir a un petit despatx", afegeix.

"Rosa Maria va treure una carpeta amb la condecoració i una nota. A la nota de pròpia mà, deia que donades les circumstàncies, ella no es considerava mereixedora de la Creu de Sant Jordi atorgada pel Govern català i que, com la condecoració portava amb si que en el moment de la defunció, la Generalitat oferia una esquela als diaris, que per favor tinguessin a bé estalviarse-la ", afirma. L'actriu també va demanar un rebut que deixés constància del seu acte.

Publicitat
Publicitat

33 Comentaris

Publicitat
#17 Neferu, Barcelona, 11/06/2020 - 15:13

Olé tu decencia, olé tus ovarios, Rosa María!!!

#16 Martín Martínez Mart, Barcelona, 21/11/2017 - 09:43

En aquestes circumstàncies, el més segur, estar físicament lluny de la Generalitat. I fer tot el possible perquè no et puguin relacionar amb ella.

#15 Rodejet, Barcelona, 21/11/2017 - 08:39

Au Ramonet, per molt que intentis matisar el que dius, l'únic que demostres és que ets un covard, enlloc de dir-nos clarament que ets un supremacista que delires, intenten negar-ho amb paraules tan boniques i ampul.loses, com falses i estúpides.

#15.1 Ramon, Terrassa, 21/11/2017 - 12:12

Rodanxet, cou oi? Doncs pren-te la pastilleta, nen.
Ja sé que éste molt dur per vosaltres que els catalans no us segueixin, però con vols que gent amb seny segueixi un grapat d'esbojarrats sense solta ni volta ni criteri...
Au, a fer la mà, noi! :DD

#14 Carlos Gomez, llegidor de vides de sants, 21/11/2017 - 03:02

"Mireia Boya Busqut @yeyaboya?

La creu de Sant Jordi que la Sardà torna a la Generalitat, on l'enviarà? A Estremera, Alcalà-Meco o Brussel·les?"

¡No Hija nooo!

A:
Generatitat de Catalunya SA
Plaça de Santa Jaume 4 08002
Caymand Islands

#12 Sergi, Barcelona, 20/11/2017 - 22:36

Molt be Rosa Maria, que es confitin les seves medalletes tot aquests sectaris malalts.