Cultura · 28 de Gener de 2010. 11:27h.

Roures no vol participar en els premis del cinema català

Joel Joan explica que "per això, no hi ha Mapa dels sons de Tòquio, d'Isabel Coixet"

Roures no vol participar en els premis del cinema català

Joel Joan, president de l'Acadèmia del Cinema Català

El president de l’Acadèmia de Cinema en català, Joel Joan, ha manifestat en una entrevista a El món a RAC1 que "en Jaume Roures no va voler participar en els Premis Gaudí, per això, no hi ha Mapa dels sons de Tòquio, d'Isabel Coixet. No he aconseguit que em digui les raons per les quals no vol participar.

També ha assegurat que "en certa manera, estic honorat per part de l'Acadèmia que els exhibidors vulguin fer les seves reivindicacions en el dia de la nostra gala".

"He parlat amb els del Gremi d'Exhibidors. No m'ho han garantit que no vindran a la gala. Però he entès que així serà", ha lamentat.
 
Joel Joan considera "obvi que el català no treu clients. En aquest país, la gent no consumeix els productes per la llengua en què es fan". En aquest sentit ha indicat que "el català no és símptoma de desastre econòmic".
 
"Aquest és un país bilingüe, els drets de les dues comunitats de parlants s'ha de respectar. Portem molts anys d'anomalia. Em sembla una obvietat", ha afegit.
 
Finalment ha afirmat que "des que m'he fet president de l'Acadèmia del Cinema Català, en el món del cinema no compten gaire amb mi. Tampoc em preocupa gaire."

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#17 Walzer, BCN, 29/01/2010 - 16:16

Hem de reconèixer que , perquè els premis tinguin un efecte positiu sobre el cinema català s'haurà de pactar i acordar. Si no, amb maximalismes, no serveixen de res i transmteen una percepció molt pobra

#16 Víctor, Mollet, 29/01/2010 - 07:48

Esperem en candeletes els Premis Gaudí!! Endavant Joel.

#15 Toni Genil, Barcelona, 29/01/2010 - 00:39

Lleva la misma peluca que Leonardo Dantés. Yo opino que es una señal inequívoca de que la invasión Friki se acerca.

#14 manolo, Barcelona, 28/01/2010 - 22:24

Joel Joan a somatizado hasta tal punto al movimiento independentista que le ha pasado lo mismo que a él.Ha muerto por hiperactividad.

#13 Dani, L'Hospitalet de Ll, 28/01/2010 - 21:06

Endavant i ànims Joel.