Publicitat
Cultura · 2 d'Agost de 2008. 18:45h.

Salamanca porta a l'Unesco la devolució dels 'papers'

"El patrimoni de tots els espanyols s'ha traslladat de manera indeguda"

Salamanca porta a l'Unesco la devolució dels 'papers'

Una imatge del primer trasllat de documents dels arxius de Salamanca

L'Ajuntament de Salamanca denunciarà davant de l'Unesco la forma en la qual aquest divendres es van traslladar les set últimes caixes de l'arxiu de la guerra civil que el Govern central va tornar a la Generalitat de Catalunya, segons va informar el diari El Mundo. El portaveu de l'equip municipal de govern de Salamanca, Fernando Rodríguez, ha criticat la "manera indeguda" en la qual, segons el seu parer, ha estat "traslladat el patrimoni comú de tots els espanyols". Ha afegit que les caixes van ser transportades "en un vehicle particular, sense mesures de seguretat". Per aquest motiu, el consistori presentarà una denúncia davant de l'Unesco, com "òrgan garant del patrimoni mundial".

A més, l'Ajuntament presentarà un nou recurs a l'Audiència Nacional que serà molt similar al que va presentar el gener de 2006. Rodríguez ha anunciat que el recurs demanarà la "paralització cautelar" del lliurament dels documents, encara que ha reconegut que no té "gaires esperances que es concedeixi, però sí que l'Audiència ens doni la raó sobre el fons de l'assumpte".

Així mateix, l'Ajuntament ha obert un expedient sancionador al ministeri de Cultura per vulnerar l'ordenança municipal de càrrega i a descàrrega en no sol·licitar a l'Ajuntament el preceptiu permís per realitzar la segona sortida de documents de l'arxiu. Rodríguez ha qualificat aquesta actuació de "vergonyosa i clandestina", i ha dit que la forma en la qual l'Executiu central va treure les set caixes "deshonraria qualsevol govern decent".

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#10 Martín Martínez Mart, Barcelona, 09/08/2008 - 10:54

ELS PAPERS: La gent fa qualsevol cosa per no perdre els Papers. (.......). I la gent que perd els papers fa qualsevol cosa.

#9 Ramon, Barcelona, 03/08/2008 - 22:29

Gràcies a Catalunya, que va mobilitzar la ciutat sencera per defensar el robatori dels nostres documents, Salamanca ja no ha de sentir aquell enorme ridícul de quan la més gran concentració de tota la seva història va ser pel Gran Juego de la Oca.

#8 Arcadi, Reus, 03/08/2008 - 20:19

Segueixen l'estratègia Zapatero d'incompliment de lleis adverses. No retornen els papers fins que la UNESCO ho impedeixi, no pacten el nou finançament fins que el Constitucional retalli l'estatut... i anar fent!

#7 Ramon, Girona, 03/08/2008 - 17:41

Cal veure com explicaran com es va crear el Museu, com es van "obtenir" els documents i per a què es van usar. Si ho expliquen clarament dubto molt que la UNESCO els hi doni la raó, més tenint en compte que s'han quedat còpia dels documents.

#6 Ramon, Barcelona, 03/08/2008 - 16:17

Tu, Juanito, amb papers i sense.