Publicitat
Cultura · 23 d'Abril de 2020. 09:13h.

Sant Jordi sense llibreters

Carrers buits i sense parades a causa la pandèmia

Sant Jordi sense llibreters

Catalunya viurà aquest dijous una Diada de Sant Jordi inusual marcada pel confinament a causa de la crisi del coronavirus. No hi haurà parades de roses ni de llibres. Ni multituds de gent passejant per la Rambla, ni la de Barcelona -com es pot veure en la fotografia- ni la d'enlloc.

La Cambra del Llibre i els gremis de llibreters i floristes van acordar traslladar el 23 de juliol la celebració popular, però encara està per veure si serà possible que les autoritats sanitàries permetin concentracions d'aquest tipus.

Algunes llibreries i floristeries han recollit comandes online els últims dies per portar llibres i roses a domicili. D'altres han preferit tancar i deixar les vendes per al 23 de juliol. També s'ha fet una crida perquè els balcons es guarneixin amb dibuixos inspirats en Sant Jordi i donar-li així color a la festa encara que no puguem sortir.

La Generalitat ha proposat algunes activitats per celebrar un Sant Jordi en confinament i virtual. El Departament de Salut convida els ciutadans que escriguin relats d'agraïment al personal sanitari que lluita des de fa setmanes contra el "drac del coronavirus" i, després, l'Institut Català de la Salut (ICS) els els farà arribar a través de correu electrònic.

Els Mossos d'Esquadra, per la seva banda, explicaran contes en directe a través del seu canal oficial d'Instagram per celebrar la Diada de Sant Jordi per "agrair a tots els nens i nenes del nostre país la seva comprensió i la seva actitud durant aquest confinament".

L'acció central del Departament de Cultura, "Lletres Lliures", serà, també, virtual. Es fa una crida als ciutadans perquè, des de casa, gravin lectures lliures, en vídeos d'una durada màxima de dos minuts, i que es comparteixi a les xarxes socials mitjançant l'etiqueta #LletresLliures.

 

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#6 recordad 6 y 7 septiembre, Barcelona is not Catalonia. Fuera colonos catalanes de Barcelona. Cataluña nos roba miles millones, 23/04/2020 - 15:07

Sant Jordi sin 22.000 personas

#5 Tirant, Bcn, 23/04/2020 - 15:05

Cal mirar el costat positiu: ens lliurem de l'allau de manipulació i propaganda nacionalista que la Generalitat ens aboca cada any a través de les públiques TV3, Catràdio i les privades subvencionades. Un descans que s'agraeix ...

#4 FRAN BCN, BCN, 23/04/2020 - 11:34

Feliç Diada de Sant Jordi per a tots i totes!!!

#3 JORDI MARTINEZ LOPEZ, L'H, CAT, 23/04/2020 - 11:22

LA CULPA DEL VIRUS MADRILENY !

LA CULPA DEL PP, VOX, C's i potser PSOE (però mai dels nostres aliats de PODEMOS), potser no tornarem a fer president a Sanchez, ja veurem!

ENS HAN DESTROSSAT LA NOSTRA FESTA NACIONAL !!!!

#2 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 23/04/2020 - 10:27

Avui es l´onomastica del patriarca del cártel i no ho podrem cel.lebrar amb aquelles fabuloses xocolatades que organitzava al Pati dels Tarongers de la guarida perque totes les forces vives del regim formesin disciplinada i agenolladament a rendirli la pleitesia que exigia.

Eren els anys del maxim esplendor dels silencis sicilians i las mordidas m

#2.1 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 23/04/2020 - 12:02

Recordeu quan pretenia parcelar el califat en Vegueries ?

I quan va intentar comprarli un Nobel de Literatura al Baltasar Porcel ?

Al pot petit (Patufet li deia el Creu de Sant Jordi i compinche de fechorias Javier de la Rosa) sempre ha estat la pitjor metzina.

#2.2 recordad 6 y 7 septiembre, Barcelona is not Catalonia. Fuera colonos catalanes de Barcelona. Cataluña nos roba miles millones, 23/04/2020 - 18:46

lo más increible, y es algo que no deja de sorprender, es que ahora, que ha salido toda la mierda a flote, sigue habiendo quienes los ven como buenos catalanes que miran por Cataluña; es un evidencia de hasta qué punto llega el fanatismo que se ha inculcado