Publicitat
Cultura · 21 de Març de 2013. 11:25h.

Segon llibre del 'comte Almasy'

Jacinto Antón recull les seves darreres cròniques en un volum sobre 'Héroes, aventureros y cobardes'

Segon llibre del 'comte Almasy'

Jacinto Antón

El periodista d'El País Jacinto Antón ha reunit els seus darrers articles en el llibre Héroes, aventureros y cobardes (RBA). Antón ja va publicar el 2009 el volum Pilotos, caimanes y otras aventuras extraordinarias, també amb RBA.

El volum recull cròniques sobre la recerca nazi dels orígens de l'esvàstica al Tibet, el motí la Bounty, la travessa de la Kon-Tiki o Lawrence d'Aràbia, uns altres dels herois de l'autor juntament amb el comte Laszlo Almasy, protagonista de la pel·lícula El paciente inglés.

Antón -a qui el 23-F va enxampar fent la mili a la policia militar i li va tocar fer guàrdia al Congrés dels Diputats segrestat per Tejero-, viatja d'altra banda amb el general Custer a Little Big Horn, es fica en un submarí alemany i descriu els horrors d'Auschwitz i Mauthausen.

Jacinto Antón (Barcelona, 1957) és llicenciat en periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona i en Art dramàtic per l'Institut del Teatre. Ha desenvolupat la seva carrera professional en la secció de Cultura del diari El País, on s'ha especialitzat en temes com l'arqueologia, l'egiptologia, el teatre i la història. A més, és Premi Nacional de Periodisme Cultural, guardó que atorga el Ministeri de Cultura.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#3 roger, Barcelona, 21/03/2013 - 21:01

No entec que pinta aquesta noticia. Ara posarem tots els escriptors que treuen llibres nous?

#2 Pere Pau, Can Fanga, 21/03/2013 - 12:47

Humm... periodista de EL PAIS? de quin pais?

#1 josep, mediona, 21/03/2013 - 11:43

Quina gran notícia! Llegir el Jacinto Antón sempre és un immens plaer. El seu anterior recull d'articles el vaig devorar en poques hores.

#1.1 Redbear, Barcelona, 21/03/2013 - 12:17

Plenament d'acord amb Josep. No os perdáis nunca nada de Jacinto Antón.