Cultura · 6 de Setembre de 2018. 10:13h.

Sergi Pàmies es queixa que l'independentisme parli en nom dels seus pares

"Persones que ni tan sols saben qui eren m'expliquen el que farien i em diuen que no estic a la seva altura"

L'escriptor Sergi Pàmies, que publica 'L'art de portar gavardina' (Quaderns crema), ha estat entrevistat a Els Matins de TV3, on s'ha queixat que independentistes sempre li diguin el que haurien fet i pensat el seus pares arran del procés sobiranista. Sergi Pàmies és fill de l'escriptora Teresa Pàmies i del dirigent comunista Gregorio López Raimundo.

Pàmies, en un article a La Vanguardia del novembre passat on adreçava una carta al seu pare, ja va explicar que li deien "botifler" o "equidistant", a més de retreure-li "no estar a l'altura del seu llegat ni del de la mare".

L'escriptor ha lamentat que "em trobo gent que em diu el que farien i el que dirien els meus pares. Amb una rotunditat categòrica em diuen 'el teu pare diria això'. Jo penso, 'hòstia, però com ho saps? tens poders paranormals per connectar amb ell? Va haver-hi un punt que de tant dir-m'ho i repetir-m'ho vaig pensar en manifestar-ho públicament".

"Jo no tinc ni idea de què dirien els meus pares, i tinc bastanta informació sobre el que podrien arribar a pensar. Sí que sé que no els hi agradaria gens la qüestió, però és l'únic que sé. Els que és evident és que vegades atribuïm, ens posem a la boca paraules de gent que no hi és i això és un error inclús de respecte", ha considerat.

"La manera de respectar els meus pares és no traïr-los. Si jo ara digués de cop i volta que estarien a favor del procés o en contra del procés, no estaria respectant tot el que van fer. Estan morts. Ho lamento molt, però no tenen la facultat de comunicar-se, no hi ha una 'güija' a casa meva amb la que puguem connectar amb ells i preguntar el que farien", ha afegit.

"El que em dol és que persones que ni tan sols saben qui eren m'expliquen a mi el que farien i em diuen a mi que no estic a la seva altura. Això ja ho sé. Però això passa a moltes famílies, probablement a les famílies d'alguns dels que m'ho diuen", ha sentenciat.

Publicitat
Publicitat

23 Comentaris

Publicitat
#13 Espluguenç, Esplugues del Llobregat, 06/09/2018 - 17:59

He oido pocas explicaciones tan claras y mesuradas como la de Sergi Pamies. No me importa de qué pié cojeaban tus padres. Tú eres un hombre cabal que merece mi respeto.

#12 Barto, Barcelona, 06/09/2018 - 15:33

Si no estas a favor del procés ets un mal català, no ets demòcrata, ets un botifler, etc. I ells que volen imposar les seves idees saltant-se les lleis que son ? demòcrates ? Tot el meu recolzament Sergi.

#11 Enricrus56@gmail.com , Mollet del Vallés , 06/09/2018 - 14:15

"Chapeau" Sergi Pàmies, tinc entès que l'esquerra sempre ha estat internacionalista i sense gosar dir que pensaria avui en López Raimundo , em costa creure que un senyor del PSUC com ell hagués estat seduït per una "revolució " clarament burgesa. Si et passeiges , per exemple, per La Garriga, es pot veure com a les cases més benestants

#10 Galba, Bcn, 06/09/2018 - 13:57

Resígnese Sr Pamies. Tenga presente que los independentistas son muy listos y tienen capacidades paranormales, como demostraron cuando divuladron masivamente en la prensa (y no recuerdo si en TV3, que podria ser) lo que "dirían" sobre el procés personajes de nuestra historia, como (cito por aproximación) Prat de la Riba, Lluch, Macia... Con un par

#10.1 Galba, Manresa, 06/09/2018 - 13:58

divulgaron

#9 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 06/09/2018 - 13:54

Ja saps com son els nostres lluitadors antifranquistes de tota la vida, els de trinxera i cop de falç Sergi. Els coneixes prou be.

Tota la meva solidatritat.