Cultura · 26 d'Agost de 2010. 16:18h.

Sergi Pàmies torna l'1 de setembre

L'escriptor publica el llibre 'La bicicleta estàtica'

Sergi Pàmies torna l'1 de setembre

Sergi Pàmies, en una imatge d'arxiu

El darrer llibre de Sergi Pàmies, La bicicleta estàtica (Quaderns crema), surt a la venda el proper dia 1 de setembre. Els naufragis de la maduresa són al centre d’aquest nou recull de vint relats. Les fatalitats individuals i col·lectives, la capacitat de sobreviure-hi i les emocions de tota mena que provoquen són tractades amb l’estil obsessiu i sobri que ha caracteritzat els últims llibres de l’autor.

Per primera vegada, Pàmies construeix ficcions a partir de materials autobiogràfics, i retrata les dificultats existencials d’uns personatges que, amb una determinació tan absurda com heroica, tenen esma per pedalar sense moure’s del lloc.

Sergi Pàmies (París, 1960) ha publicat en aquesta editorial els reculls de contes T’hauria de caure la cara de vergonya, Infecció, La gran novel·la sobre Barcelona (Premi de la Crítica Serra d’Or), L’últim llibre de Sergi Pàmies, Si menges una llimona sense fer ganyotes (Premi Ciutat de Barcelona i Premi Lletra d’Or) i les novel·les La primera pedra (Premi Ícaro), L’instint (Premi Prudenci Bertrana) i Sentimental. La seva obra ha estat traduïda al francès, al castellà, a l’alemany, a l’italià i al grec.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Pedro Pacheco, Mataró, 27/08/2010 - 17:31

Ui sí, Manelic. Ja friso i no dormo d'ansietat per poder llegir el nou xurro d'aquest escriptor agre i sobrevalorat.

#1 Manelic, Terra Baixa, 27/08/2010 - 08:39

Estarem amatents.