Publicitat
Cultura · 17 d'Abril de 2009. 11:20h.

"Sóc catalanista quan em toca els nassos un espanyolista"

Debat de nacionalistes catalans i espanyols en una pel·lícula que "acaba bé"

La pel·lícula Catalunya-Espanya, produïda per Massa d'Or Produccions, arribarà als cinemes el proper 23 d'abril, diada de Sant Jordi. El film, dirigit per Isona Passola i de 77 minuts de durada, és un conjunt d'entrevistes a personatges de la societat catalana i espanyola que exposen el seu punt de vista sobre l'encaix de Catalunya a l'Estat espanyol. "Jo només vaig a veure pel·lícules que acabin bé", diu el subtítol.

La llista d'entrevistats és extensa: Toni Soler, Iñaki Gabilondo, Curri Valenzuela, Alfons López-Tena, Luis Maria Ansón, Xavier Sala i Martin, Miguel Herrero, Joan Rosell, Albert Boadella, Alberto Ollar, Borja de Ríquer, Xavier Rupert de Ventós, Ignacio Sotelo. Klaus Jurgen Nagel, Toni Mir, Félix Ovejero, Joan López, Lluís Cabrera, Josep Fontana, Elisenda Paluzie, Juna Pérez Garzón, Eva Serra, Jesús Ruíz-Huerta, Xavier Solano, Àngel de la Fuente, Ramon Tremosa, Marta Espasa, Guillem López-Casanova, Agustí Colomines, Alain Berset, Máximo Sanjuan, José Alcalá-Zamora, Queipo de Llano, Josep M. Colomer i Germà Biel.

La productora de la pel·lícula considera que "avui és més necessari que mai que els catalans ens expliquem aquí i a fora. Fins a aquest moment, sembla que no s’hagi trobat la manera de que Catalunya i España s’entenguin. La desinformació, el desconeixement i la poca difusió de la realitat catalana a la resta de l’Estat, fan que sigui necessari, ara més que mai, un esforç de reflexió de la societat civil. El diàleg s’ha d’obrir en un horitzó modern i europeu".

"Volem, com ho va fer La Pelota Vasca de Julio Médem, en el seu moment, empènyer a la reflexió amb la visió serena de pensadors de totes les tendències, més que amb la dels polítics, que tenen tot l’espai en els mitjans. Des de Toni Soler a Rubert de Ventós passant per Albert Boadella, de José Alcalá-Zamora y Queipo de Llano a Luis Mª Ansón, passant per l’humorista Máximo, i més de quaranta homes i dones raonant i sacsejant els nostres prejudicis, sobre el sentit dels Estats de les Nacions, ara que ja és el futur", conclouen.

Imatge del film
Publicitat
Publicitat

37 Comentaris

Publicitat
#36 marta, Barcelona, 19/04/2009 - 17:57

Espanya es sorra i misèria. jo em quedo amb la independencia de Catalunya. Es l'unica manera de sortir de la crisis. Espanyols ganduls!!

#36.1 tt, barcelona, 26/09/2012 - 16:46

Y yo que creía que en España la educación era pública y obligatoria hasta los 16, ¿de dónde sale esta peña?

#35 ot plà, gratallops, 19/04/2009 - 16:13

Doncs jo penso que a aquestes alçades el tornar a començar allò d'explicar-nos i de vendre el producte, ja no es ni bò ni dolent, sino inútil.
Tot em sembla una humiliant presa de pél.
Referendum, independència i després ja ens explicarem.

#34 Olé, Barcelona - España, 19/04/2009 - 10:50

Desde que OBLIGAN A USAR EL CATALÁN POR COJONES, Y MULTAN POR ROTULAR EN ESPAÑOL .....SOY EL MAYOR ESPAÑOLISTA DEL MUNDO Y ODIO EL DIALECTO CATALÁN. OJALÁ DESAPAREZCA.
Olé

#33 Jorge, Madrid, 18/04/2009 - 22:59

Pere (BCN), tienes razón: los catalanes españolistas tienen tal odio al catalán que obligan a todos los alumnos catalanes a estudiar por cojones en castellano.

Y sigues teniendo razón: con esas actitudes fascistas, dan miedo.

#32 luis, barcelona, 18/04/2009 - 15:31

Los CATALANES ya NO SOMOS ESPAÑOLES, por que se dice TODOS LOS ESPAÑOLES SERAN IGUALES ANTE LA LEY y a los CATALANES NUESTRO gobierno NOS ROBA con el impuesto de SUCESIONES