Cultura · 4 de Juny de 2009. 11:41h.

Suport a Víctor Alexandre "contra la censura a l'Avui"

Un grup "exigeix una rectificació" al diari i un segon grup acusa l'escriptor català de "censurar"

Suport a Víctor Alexandre "contra la censura a l'Avui"

Víctor Alexandre

L'article de Víctor Alexandre no publicat pel diari Avui ha provocat l'aparició de dos grups a Facebook, un de suport a l'escriptor on s'exigeix "no a la censura al diari Avui!" i un segon on es demana "No a la censura al bloc del Víctor Alexandre!". El primer grup, creat per Joan Josep Demir i que ja compta amb 70 membres, vol "manifestar el nostre suport a en Víctor Alexandre arran de la prohibició d'un article seu al diari Avui".

"És del tot inadmissible que l'Avui, al que molts considerem el nostre diari nacional, prohibeixi l'expressió a un escriptor del compromís d'en Víctor Alexandre, un dels màxims referents de l'independentisme català", denuncien, a més d'afegir que "si fins ara ja ens sobtava que en Víctor Alexandre no tingués lloc a l'Avui, ara ens decep terriblement saber que hi està expressament prohibit".

"L'opinió que en Víctor Alexandre expressa en aquest article la compartim milers de catalans (entre ells, compradors i subscriptors de l'Avui). Per això, condemnem rotundament aquesta censura i exigim una rectificació per part del diari", conclouen els partidaris de l'escriptor.

Un segon grup, però, critica una presumpta "censura" al bloc de l'escriptor. Aquest grup, creat per Joan Ignasi Garcia i que compta amb 5 membres, explica que "no critiquem el senyor Alexandre pel seu independentisme ni per les seves idees en general, que són totalment legítimes i compartides per molts, però creiem que aquest grup és necessari donat el tarannà d'aquest personatge".

D'altra banda, Víctor Alexandre ha penjat en el seu web "el correu electrònic en què el cap d'opinió de l'Avui, anuncia la publicació de l'article que, cinc dies després, és censurat per Toni Cruanyes, director en funcions del diari".

Publicitat
Publicitat

46 Comentaris

Publicitat
#46 Joanet, Barcelona, 09/06/2009 - 00:46

Jaume: parles com el membre d\'una secta. Quan Esquerra quedi darrera del PP a Catalunya, és a dir, l\'any que ve, els votants que quedeu cabreu en un autobús i podreu fer una calçotada amb el Vendrell. Pagant el PSC, esclar.

#45 Jaume, Barcelona, 08/06/2009 - 22:15

Benvolgut Juli, per construir un estat no es pot anar darrera dels vots elecció a elecció. Cal seguir un pla, i certe fases d'aquest pla poden ser incompreses i impopulars. De res serveix el 100% dels vots dels 4 de sempre, cal un 51% de tots els vots.

#44 Juli, Viladecans, 08/06/2009 - 19:23

Exacte, Jaume. Tu ja t'has escindit de l'independentisme fent-te del PSC disfressat d'Esquerra. Així aneu: Esquerra ha perdut 70.000 vots. I això no és res.

#43 Jaume, Barcelona, 08/06/2009 - 17:59

Roc, el comentari d'en Santi es inteligent i m'ha fet dubtar. El teu no.
Ah, i compta amb anar clitxant a la gent, qualsevol dia et clitxaran en a tú. Mentre ens clitxem els uns als altres, Catalunya no va en lloc.
Ells divideixen i ens vencen...

#42 Roc, Badalona, 08/06/2009 - 16:38

Jaume, que t'envoltis de botiflers no et farà passar per independentista davant d'algú que et té clitxat. Au, passa per Calàbria a recollir la propineta. Allà obeeixen molt bé les ordres de José Zaragoza.