Publicitat
Cultura · 14 de Gener de 2014. 13:42h.

"Temo que Catalunya entri en un procés de decadència"

L'escriptor Vicenç Altaió acusa el Govern de "menystenir la cultura"

"Temo que Catalunya entri en un procés de decadència"

Altaió

L'escriptor Vicenç Altaió, que presenta 'Un traficant d'idees a les fronteres de l'art' -recull d'articles a El Punt-Avui-. afirma que "temo que Catalunya entri en un procés de decadència. Des de l'espai públic de la Generalitat no es pot menystenir la cultura d'aquesta manera".

Altaió va ser destituït fa sis mesos com a director de l'Arts Santa Mònica i el conseller Ferran Mascarell va dir aleshores que li faria una oferta per continuar col·laborant amb el Departament de Cultura. L'escriptor, però, explica en una entrevista a El Punt-Avui que "només m'he trobat amb el conseller un cop i no s'ha concretat res. Jo estic a l'atur. Però el que em preocupa més del que ha passat al Santa Mònica és que s'han deixat de fer coses".

"Em sembla respectable que des de la conselleria es decidís que volien canviar de director i de línia al Santa Mònica. El problema és que hi ha coses que no es faran ni al Santa Mònica ni enlloc", lamenta. "Des de la Generalitat havíem mantingut un cert equilibri en el sector cultural, amb consellers de diverses tendències polítiques i tarannàs diferents. Però quan l'anell es trenca, apareix la termodinàmica del caos. Estem en una situació de xoc", alerta.

"La cultura és el tret diferencial de la nostra nació. El procés cap a la independència que s'està portant a terme és purament tècnic i jurídic: la cultura no hi participa plenament. Fins ara, des de les polítiques públiques de la cultura, s'havia actuat com si ja fóssim un estat, però, és clar, no ho érem. I ara que és el moment de construir el postestat, hem fet marxa enrere", conclou.

Publicitat
Publicitat

48 Comentaris

Publicitat
#30 BEJOTA, BCN, 23/01/2014 - 17:35

El presidente del Consejo Europeo, Herman Van Rompuy, ha lanzado un mensaje a las autoridades escocesas, catalanas y flamencas que propugnan celebrar un referéndum sobre su independencia, señalando que "nadie obtendrá nada del separatismo

#29 spanish, Madrid, 16/01/2014 - 06:29

en decadencia ? ja fa decades, de fet el nacionalisme es decandent i la gent no para de votar-los

#28 BEJOTA, bcn, 15/01/2014 - 14:22

JA VA COMENÇAR AMB L'ENTRADA AL MERCAT COMÚ. LES RECLES VENEN DE BRUSEL.LES I NO VAL ELS XANTATGES I PRIVILEGIS COM DURANT 150 ANYS (PROTECCIONISME TEXTIL DEL GL. PRIM).

#27 Pere, BCN, 15/01/2014 - 09:03

Per evitar d'entrar en decadència la única opció és la INDEPENDÈNCIA.

#27.1 El azote de los necios, Barcelona, España, 15/01/2014 - 11:42

La barretina es de los frigios, las sardanas se inventaron hace un siglo porque Cataluña no tenia baile folclórico, los castells son de los valencianos que iban a Tarragona a trabajar, Sant Jordi es de origen turco, el catalán es occitano provenzal modificado intencionalmente, el escudo de Aragón...

#26 Trapixoc, Bcn, 15/01/2014 - 08:53

A mi doneume feina o hi haurà un cataclisme sideral