Publicitat
Cultura · 26 d'Octubre de 2010. 18:18h.

Text inèdit de Lev Tolstói

Pagès Editors publica un conte escrit amb la seva cunyada

Text inèdit de Lev Tolstói

Tolstói i la seva dona, Sofia, amb la qual mantenia un matrimoni tempestuós

Destí d'una dona de poble és l'obra inèdita que van escriure Lev N. Tolstói i la seva cunyada, Tatiana Kuzaminskaia. Una dona anomenada Aníssia, que vivia en un poble molt proper a on vivia Tolstói, va explicar la seva vida a Tatiana, que la va escriure en un llibre. Tolstói va tutelar i vetllar per l'obra, de la qual en va decidir el títol, va corregir fragments i va promoure aspectes bàsics del relat, com ara la transformació del sentiment d'indiferència i rebuig de la protagonista en l'amor.

L'obra, que ha estat traduïda al català però no encara al castellà, és un retrat de la vida rural de la Rússia de la segona meitat del segle XIX. a través dels patiments, les privacions i les desgràcies de l'Aníssia, que va haver de seguir el seu marit camí de l'exili. Pagès Editors publica el relat coincidint amb l'any del centenari de la mort de l'escriptor.

Lev N. Tolstoi està considerat com un dels grans autors de la literatura universal. Entre les seves obres destaquen Anna Karènina, Guerra i Pau, Resurrecció, i L'amo i el criat, entre d'altres.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 Y a mí qué me importa de quién se enamora usted, oiga, bcn, 27/10/2010 - 00:03

y claro que no se ha traducido al castellano, ni se traducirá, pero quien va a pagar dinero para leer eso, por favor. Entre una vida de Juana de Arco y la vida de la pescatera de abajo de casa ¿usted qué prefiere, emocionarse o aburrirse leyendo de quien se enamora la amiga de su cuñada?

#4 Pues vaya tostonazo, el Tolstoi, bcn, 26/10/2010 - 23:59

Homero cantaba a héroes y dioses, Virgilio a Eneas, Castilla al Cid, Francia a Roland, Bretaña a Arturo, Alemania a los Nibelungos... y Tolstoi a la amiga de la hermana de su mujer. Pienso que la literatura decae mucho desde hace dos siglos, ya se parece a una peli sosa de domingo por la tele

#3 y alerta que no gane el Planeta 2011, bcn, 26/10/2010 - 23:55

En Mallorca todos tenemos el libro de la cocinera Madó Coloma, que empezó a trabajar cuando era niña y la llevaron a casa de una marquesa, luego a casa de un cura bla bla bla es un best seller. Tolstoi a su lado contando la vida de la amiga de su cuñada, es un pringao

#2 era català!!, bcn, 26/10/2010 - 23:51

tambien era català y votaba ERC? calla no, que era del PSAN directamente

#1 Carles, Barcelona, 26/10/2010 - 23:11

ufff... quina cagada!! se vos ha escapat una notícia normal!! jajaja...