Publicitat
Cultura · 16 de Desembre de 2008. 10:38h.

'Titot' denuncia "300 anys d'ocupació borbònica"

El cantant recorda que "la ferida amb Espanya no està tancada"

'Titot' denuncia "300 anys d'ocupació borbònica"

Francesc Ribera, 'Titot'

El cantant Francesc Ribera, més conegut com a 'Titot', ha publicat el seu segon treball amb el grup de ska-rock, Aramateix, titulat '300 anys', i que tracta sobre el "tercer centenari de l'ocupació borbònica del País Valencià, Catalunya i les illes Balears". L'excantant de Brams, en una entrevista a La Vanguardia Digital, explica que "hi ha gent que diu que no s'han d'obrir les ferides, el problema és que en alguns casos no s'han acabat de tancar".

"Des del moment en què hi ha dues interpretacions diferents dels mateixos fets històrics és que les ferides no estan tancades. Això passa amb la Guerra Civil o amb temes com l'encaix de Catalunya o dels Països Catalans dins de l'Estat Espanyol que fa més de 300 anys que s'arrosseguen. La ferida no està tancada", afegeix.

Titot considera que "els països no són lliures quan s'allibera el territori, sinó que la llibertat està en el cap de les persones i quan s'aconsegueix que el cap de cadascú sigui una fortalesa infranquejable. Això no vol dir tancar-se, sinó dir aquí entra qui jo vull".

El músic, que en el disc insta a "alliberar-se de complexos provincians", explica que "provincià és el vençut, estàs conquerit, ets una província. A partir de que et converteixes en provincià, vol dir que assumeixes la derrota perquè sinó és un rotllo. Quan ets provincià assumeixes com a teu lo de la metròpoli sense cap possibilitat de participar-hi i amb l'única contrapartida de no sentir-te un perdedor quan en realitat ho ets".

"Per això crec que el més provincià és acceptar tot el que t'arriba de la metròpoli sense qüestionar-ho. Jo no vull ser un imitador del que s'està fent allà, perquè sinó no és que sigui modern, és que directament sóc un copiador. La meva actitud és avantguardista. Que no agrada a ningú? És igual, és una cultura sobirana, no continuista", conclou.

Publicitat
Publicitat

34 Comentaris

Publicitat
#34 moreneta queen, ciutat comtal, 18/12/2008 - 13:01

Titot???????un altre vividor????un altre tergiversador plonarer????doncs per estar "ocupat i ferit" el marrec està ben gros...victimistes go home¡¡¡¡¡¡¡

#33 Fran, LLinars, 18/12/2008 - 00:29

Aquest paio que es fot a part de drogues i odi?

#32 Olga, Manresa, 16/12/2008 - 18:13

El que toca els collons als colons es que en Titot te tota la rao.

#31 rocabruna, Barcelona, 16/12/2008 - 18:04

Titot: ets un crack! I a la colla d'ignorants espanyols que comenteu la notícia: els llibres no fan mal, a no ser que te'ls vulguis menjar!
Pocs personatges tenim amb el nivell cultural, treballador i independent dels poders fàctics com en Titot. //*//

#30 cesar, noceda del bierzo, 16/12/2008 - 17:39

300 años de ocupacion borbonica este calvo no sabe nada de la guerra de sucesion en barcelona apoyaban al pretendiente de los austrias al trono de españa si erc se apoya en esto se ve en nivel cultural del nacionalismo