Cultura · 11 d'Agost de 2011. 09:48h.

Tot reivindicant Sagarra

La Institució de les Lletres Catalanes prepara el 50è aniversari de la seva mort

Tot reivindicant Sagarra

Josep Maria de Sagarra

El director de la Institució de les Lletres Catalanes, Oriol Izquierdo, coincidint que el pròxim 27 de setembre farà cinquanta anys de la mort de Josep Maria de Sagarra, "un dels escriptors més fecund i populars que ha donat les lletres catalanes", considera que "potser hem de preguntar-nos què queda d'aquesta fecunditat i d'aquesta popularitat".

En aquest sentit, en una carta als mitjans, afirma que "aparentment avui són pocs els escriptors que se'n reclamen deutors i tot indica que el Poema de Nadal ja no és un moment ineludible de tantes sobretaules de les festes de Nadal com anys enrere".

Tot i això, "afortunadament, una novel·la com Vida privada o les seves Memòries continuen sent llibres a l'abast dels lectors, i si més no algunes de les obres de teatre que va escriure es representen amb certa freqüència. Però, més enllà que continuï en curs la revisió de tota l'obra en l'edició que en fa 3/4, estic segur que encara tenim molt Segarra per descobrir".

Per últim, Izquierdo expressa que "ens agradaria que, coincidint amb el cinquantenari de la mort, el vostre mitjà es fes preguntes com aquestes i convidés la gent de lletres del país a respondre-hi. Seria, n'estem segurs, una bona manera d'homenatjar un dels nostres grans escriptors i d'incitar-ne la lectura".

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#10 Núria, Barcelona, 31/08/2011 - 12:43

Un altre gran escriptor poc estimat. Llorenç Vilallonga. Com que no va ser mai del PSUC, ni del PSC, ni de CiU... a veure, qué té a veure escriure bé i tenir una determinada ideologia? És com cuinar bé i ser de dretes, o com dormir de costat i ser ciclista!!

#9 pares i fills, a un hotel de sort, 13/08/2011 - 12:13

el fill, del seu pare, sols ha heredat la calvície... ah, i el fumar i el beure de gorra.

#8 Lluís, Tortosa, 12/08/2011 - 17:25

En aquest país d'analfabets, els únics clàssics que interessen, malauradament, a la majoria ja sabem quins són. Nemo potest omnia scire.

#7 Almogàver, La Sagrera, 11/08/2011 - 17:25

No es bo comparar, Pla és molt Pla, però Segarra fou igualment un burgés, no rural com Pla, sinó urbà, però com Pla cosmopolita. Sagarra marxà el 36 exiliat, però ni fou col.laborador de Franco ni torna als seus braços, sinó que es quedà a l'exili un temps i poc escriguè en castellà

#6 Ignasi Ripoll, Sant Carles de la Ràpita, 11/08/2011 - 16:00

El millor Sagarra era el satíric.
Pixo a l'abim:
al fons la mar blava,
allà el cap de Begur,
aquí el cap de la fava.

#6.1 Francesc, Barcelona, 12/08/2011 - 12:20

Sí, també era molt bo, sí!