Publicitat
Cultura · 19 de Novembre de 2021. 07:40h.

Tots els misteris de Montserrat

Visita a la 'muntanya màgica' amb l'escriptor Miguel Aracil

Tots els misteris de Montserrat

El dia que el periodista i escriptor Miguel Aracil va fer la seva conferència a Martorell sobre “Montserrat, muntanya màgica” hi havia al centre cultural una cinquantena de persones un dissabte a les quatre de la tarda. És cert que era en el marc de la Fira de les Bruixes -que atrau molta gent a aquesta localitat-, però demostrava un notable poder de convocatòria per a un acte convocat un dissabte a les quatre de la tarda.

 

51902-auditori.jpg

 

Com que no em podia quedar perquè aquest mateix dia havia de cobrir una manifestació policial en defensa dels Mossos vaig pensar que, abusant de la seva paciència -i sobretot la de la seva dona- podria fer-me una conferència in situ al mateix massís de Montserrat.

lllibre.jpg

 

No en va la 'muntanya sagrada' dels catalans ha vist tota mena d'esdeveniments. Des de la destrucció francesa durant la invasió napoleònica (1812) a la visita de Heinrich Himmler el 1940, llavors poderosíssim reichführer del III Reich, en què va haver-hi alguna topada amb els monjos. Aquí tenen el reportatge sencer./ Un reportatge de Xavier Rius

 

 

 

 

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#3 Santi, El Pont de vilomara, 20/11/2021 - 00:45

Quiero hacer mi pequeño homenaje aquí al Sr Eliseo López Benito, la persona que más sabe de Montserrat, y que ha confirmado mis sensaciones, de que hay que reescibir la historia y el paradigma establecido. Lo tenemos en los morros y no lo vemos. Montserrat y todo en general es otra cosa, arquitectura sagrada incomprendida.

#2 ReReescribiendo la historia, Montserrat, 20/11/2021 - 00:33

Montserrat es un centro sagrado de arquitectura ancestral incomprendida, puedes ver rostros, mamuts, esfinges, moais... y el Montcau, y el Montseny, y la ciudad encantada de Cuenca, y el gran Cañón, y absolutamente todo el planeta está prefrabricado, no hay que ser científico para darse cuenta que el paradigma oficial es mentira.