Publicitat
Cultura · 11 de Novembre de 2010. 13:47h.

Tresserras troba una "bajanada" distingir català i valencià

"M'agradaria sentir la veu del govern espanyol donant una explicació d'això"

Tresserras troba una "bajanada" distingir català i valencià

El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserres

El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserres, ha criticat la separació entre el català i el valencià. "M'agradaria sentir la veu del govern espanyol donant una explicació d'això. És una bajanada tan colossal que no m'ho acabo de creure", ha assenyalat.
 
"Si es certifica, és una cosa absolutament increïble. Una cosa és decidir que el sistema judicial el tens políticament a favor teu, i l'altra és decidir que el que dictamina la ciència et molesta, t'ho saltes, i tires pel dret", ha lamentat.

"El que emergeix són les obsessions d'una gent a qui incomoda profundament l'existència de la llengua i la cultura catalana, i estan disposats a qualsevol aberració a canvi de poder satisfer el seu afany de diluir aquesta cultura", ha denunciat.

Publicitat
Publicitat

18 Comentaris

Publicitat
#18 Víctor, Lleida, 12/11/2010 - 22:24

Perquè ho diguis tu, tarambana valenciana! Envega marrana.

#17 Marc, Barcelona, 12/11/2010 - 19:48

El que es diferent, i molt, és l'espanyol dels diversos idiomes hispanoamericans. Comproveu-ho: hi ha textos en peruà que un castellanoparlant de Valladolid no entén.

#16 rosa, valencia, 12/11/2010 - 13:40

lo que es una tonteria es defender los paises catalanes, eso si es una tonteria

#15 Cletus, Barna, 12/11/2010 - 09:44

#Fran. El problema no és el nom, que tothom accepta sinó l'afirmació que són dues llengües. Ni una universitat valenciana, ni una, diu que no siguin la mateixa llengua.

#14 Fran, Llinars, 12/11/2010 - 00:56

Doncs si es 1 tonteria nomes teniu q anomenar la llengua com a valenciana indistintament,doncs quan Valencia ja era estat Cat ni existia.Tambe es demostra quan el catalanisme absorveix escriptors valencians com a catalans.D l´epoca mediaval n´hi han"catalans"distinguint catala d valencia.