Publicitat
Cultura · 30 de Novembre de 2009. 18:07h.

Tresserras veu "deslleialtat flagrant" en el ministeri i la família

"Entenem que la nostra oferta era d'un ordre molt superior"

El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, ha comparegut per "comentar i rebatre inexactituds, falsedats i judicis inacceptables" apareguts arran de la venda de l'arxiu Centelles, per part dels fills del fotògraf, al Ministeri de Cultura. El conseller considera que les dues parts han actuat amb una "deslleialtat flagrant" contra la Generalitat i ha afegit que "entenem que la nostra oferta era d'un ordre molt superior".

Tresserras ha detallat totes les reunions que s'han produït amb els fills del fotògraf al llarga de la negociació i ha assegurat que "la nostra oferta era millor" que la que han tancat amb el Ministeri. El departament de Cultura va oferir "500.000 euros i la cessió d'explotació dels drets als fills pel període 2009-2015" i es comprometia a "organitzar una exposició de relleu sobre l'arxiu Centelles que anirà acompanyada d'un catàleg de prestigi i també a convocar un premi de fotoperiodisme que dugui el nom d'Agustí Centelles".

Però aquesta proposta va ser rebutjada "el 29 d'octubre per Joaquín Gasca, representant de la família, que ens diu que hi ha altres ofertes". A aquesta afirmació "se li respon que l'interès és ferm i que passin l'oferta per escrit", però Tresserras ha remarcat que "és una frivolitat dir que no ens hem pres interès" i ha considerat que "la Generalitat no pot participar en una subhasta, ni entrar en un xantatge".

Per últim, Tresserras no ha donat l'arxiu per perdut i ha demanat als fills del fotògraf que "reconsiderin la seva posició" per tal de poder reconduir la situació. El conseller també ha explicat que l'acord entre el Ministeri de Cultura i els fills de Centelles "és un contracte signat", però "intentarem exhaurir la via del diàleg".

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#16 Kropotkin, Vic, 01/12/2009 - 09:53

Tarde o temprano los catalanes se daran cuenta de que esta gente no está a favor de Cataluña sino de ellos mismos. El ser catalan de pura cepa no quiere decir que no te van a expoliar. Hasta los mas retincentes se daran cuenta pronto...

#15 Kropotkin, Vic, 01/12/2009 - 09:45

Los nazionanistas son curiosos. No quieren que nada salga de Cataluña pero ellos se sienten legitimados para sacar toda la pasta que pueden a Andorra, Suiza, Liechtenstein, etc. ¿Sacar la pasta de Cataluña para no pagar impuestos, eso si es patriótico?

#14 Versió Centelles, Barcelona, 01/12/2009 - 08:55

http://www.tv3.cat/videos/1672869

#13 Alexia, Manlleu, 01/12/2009 - 07:27

Si en Tresseras, que semblaba que era el més "arregladet" de tots, és tant inùtil, imaginem-nos com deuen ser els demés.

#12 Jordi, Manresa, 01/12/2009 - 01:21

La ineptitud del Tresserres comença en no haver-la declarat protegida. Llavors tindrien dret de retracta,però són tan rucs que no ho van fer i ara diuen que la culpa és dels fills. Imbècils.No saben ni la pròpia Llei del Patrimoni Cultural. DIMISSIÓ